Política

La CUP decideix no presentar-se a les eleccions espanyoles del 28-A

El Consell Polític extraordinari celebrat aquest diumenge rebutja l’opció d’una candidatura al Congrés amb 37 vots en contra, 20 a favor i 4 abstencions

La formació aposta per concentrar tots els esforços en l’estratègia municipalista

El Consell Polític extraordinari de la CUP ha descartat aquest diumenge que la formació es presenti a les eleccions generals espanyoles del proper 28 d’abril. Les bases de la formació de l’esquerra independentista han considerat que en aquest moment la “prioritat” no és ser al Congrés dels Diputats sinó per refermar l’aposta municipalista.

En declaracions als mitjans a les portes de la seu nacional de la CUP, a Barcelona, l’exdiputada Mireia Boya ha explicat que en el Consell Polític ha rebutjat per 37 vots en contra, 20 vots a favor i 4 abstencions el document que instava a concórrer a les legislatives espanyoles. “La militància considera que no és l’acció prioritària la nostra presència a les eleccions estatals”, ha constatat Boya.

“L’acció política no passa pel Congrés dels Diputats, al contrari, nosaltres som una candidatura municipalista que posa en valor el municipalisme transformador de ruptura”, ha subratllat.

Boya ha recordat que “estem a dos mesos d’unes eleccions municipals on estem bastint moltíssimes candidatures que tenen precisament aquest objectiu”. “Volem destinar tots els nostres esforços per construir les condicions per a la ruptura des dels municipis, des de baix i no des d’una institució com és el Congrés dels Diputats que està fora del nostre àmbit territorial que són els Països Catalans”, ha reblat.

D’altra banda, Boya ha recordat que el



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA