Política

Roser Huete

Alcaldable per la CUP a Palamós

“Falta vida de poble, tot és molt individual”

“Hem fet bona feina i l’objectiu és millorar els resultats”

“Palamós és caríssim i no s’hi pot viure si ets mileurista”

Nascuda a Andalusia fa 63 anys, Roser Huete viu a Palamós des dels set anys. Republicana, afiliada a la Intersindical-CSC i activista pels drets laborals, es presenta com a alcaldable per la CUP

Roser Huete es presenta com a número u per la CUP a Palamós, rellevant com a cap de llista l’actual regidor dels anticapitalistes a l’Ajuntament, Joan Bohigas, que anirà de segon.

Actualment disposen d’un regidor, quines expectatives electorals es marquen?
Volem aconseguir més regidors. Evidentment, sabem que aconseguir l’alcaldia és molt complicat en un municipi com Palamós, però hem fet bona feina i l’objectiu és millorar els resultats de les últimes municipals.
Quina valoració fan de l’augment del turisme de creuers a Palamós?
Nosaltres estem en contra de la política del com més turistes vinguin millor. El turisme de creuers representa més molèsties que beneficis i, a més, els creueristes que venen no es queden, sinó que van a Barcelona o a Girona. El benefici es concentra únicament al port.
I sobre el turisme en general?
El tipus de turisme que tenim està basat sobretot en segones residències i està molt estacionalitzat a l’estiu. Hauríem d’aconseguir un turisme més sostenible. A causa del model turístic Palamós és caríssim i no s’hi pot viure essent mileurista. S’ha d’aconseguir moderar el turisme; és bo, però és el turisme que s’ha d’adaptar al poble i no el poble al turisme.
Com valoren les polítiques urbanístiques de l’actual equip de govern?
Creiem que en aquests últims quatre anys no s’ha fet gaire cosa en matèria de política urbanística i el poc que s’ha fet s’ha fet malament i en contra dels interessos d’una immensa majoria de la població. Un exemple és l’edificació a la pineda d’en Gori.
També s’han impulsat els pressupostos participatius, què n’opinen?
En fem una valoració molt pobra. Nosaltres volem pressupostos participatius però de veritat, i que sigui el poble qui decideixi tot el que es pugui decidir. No només posar una partida petita a votació de la ciutadania, sinó absolutament tot. El poble ha de decidir els seus pressupostos, s’ha de posar a participació absolutament tot el pressupost.
En els últims mesos hi ha hagut un alt nombre de robatoris al municipi. Calen modificacions en matèria de seguretat ciutadana?
No creiem que augmentar la plantilla de policia eviti el vandalisme. Ara bé, quan se succeeixen uns quants robatoris, la gent s’espanta i reclama més policia. Al contrari de la resta de candidats, nosaltres estem totalment en contra d’augmentar la plantilla de policia, perquè no creiem que sigui una mesura que serveixi per solucionar el problema existent.
I com s’ha de fer per reduir el vandalisme?
Creiem que hi ha d’haver una policia propera i que això s’ha de combinar amb educació a la ciutadania per reduir la delinqüència. A part, cal organitzar els recursos que tenim. Cal fer els carrers més segurs, altres tipus d’urbanisme i d’educació que facilitin la reducció del vandalisme. Per exemple, una patrulla de policia anant amb cotxe pel poble no passa per determinades zones, per això cal adaptar els recursos a les estructures que tenim.
En quin estat creu que es troba el poble?
Palamós està una mica estancat després de la crisi perquè econòmicament el poble viu absolutament del turisme i una mica del comerç. Potser caldria buscar una altra manera, altres sistemes de vida, que no siguin només feines temporals i precàries...
Com s’hauria de millorar?
Caldria canviar el model turístic, potenciar més l’espai que tenim i que la gent no només vingui a Palamós a la platja. També s’ha de potenciar el comerç de proximitat perquè s’està perdent. No hi ha poble, només hi ha sector turístic i comercial i falta vida al municipi. S’han de potenciar les associacions i fer treball conjunt i generar vida de poble. Ens falta vida de poble; excepte el carnaval, tot és molt individual. Ens creiem una ciutat i no ho som, no hi ha vida de barris, ens falta creure’ns que som un poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTATS UNITS

Biden imposa noves restriccions per demanar asil a la frontera sud

BARCELONA
estat espanyol

Sánchez critica la citació de la seva dona amb una altra carta a la ciutadania

barcelona
memòria democràtica

Llach i Delgado a Via Laietana 43

barcelona
tribunals

L’Audiència atura la pròrroga judicial que investigava la suposada trama russa del procés

barcelona
índia

Modi es proclama guanyador amb una estreta majoria al Parlament

barcelona
guerra a gaza

Biden pensa que Netanyahu allarga la crisi per a mantenir el poder

barcelona
política

L’ocupació dels escons al Parlament torna a l’eix esquerra-dreta

barcelona
guerra a europa

Ucraïna augmenta els atacs a Kursk i manté la pressió sobre Belgorod

barcelona
política

La llei de protecció digital als nens tipifica com a delicte els ‘deep fakes’

madrid