Política

JOSEP MARIA CIURANA

ALCALDABLE D'ACORD PER MAÇANET (AM)

“Som dels que saben escoltar i negociar”

Pensa que el cas de la xarxa de distribució es resoldrà en el pròxim mandat

Una de les seves prioritats serà la zona esportiva

Nascut el 1963, Josep Maria Ciurana té una empresa del ram de l’automoció. Va entrar a l’Ajuntament, com a regidor d’AM, el 2003. El seu partit forma part de la coalició Independents de la Selva
El cap de llista d’Acord per Maçanet (AM) serà Josep Maria Ciurana, que des de fa quasi dos anys ocupa l’alcaldia arran d’un pacte amb CiU. Li ha tocat governar en una època complicada. Si es presenta deu ser perquè creu que té les solucions als problemes del municipi...
Complicada, depèn de com t’ho miris. Governar sempre és difícil, però quan tens uns objectius clars i estàs disposat a portar-los a terme, no ho és tant. No teníem majoria absoluta, però hem aconseguit acomplir pràcticament tot l’acord de mandat. Nosaltres som dels que saben escoltar i negociar.
Quins són els principals reptes de Maçanet a curt termini?
S’ha de consolidar el procés de canvi per tenir un Ajuntament del segle XXI. D’una banda, ens hem d’adaptar als canvis de legislació que afecten l’administració local i, de l’altra, a l’evolució tecnològica i la manera de funcionar. Em refereixo que aquí fins ara s’havia treballat de manera presidencial i no pas com a equip. D’altra banda, s’ha renovat pràcticament tot el cos tècnic municipal i crec que tenim un equip de primera. Hem fet un canvi estructural important que s’ha de consolidar.
Expliqui accions concretes que inclouran en el programa.
Les nostres prioritats seran incrementar la seguretat ciutadana, la millora dels serveis públics i la contenció fiscal. Vull destacar que el nostre partit és molt sensible a les polítiques ambientals. Vam ser pioners a Girona amb l’ordenança de l’aigua, amb la implantació del 0,5% per a la protecció de la fauna i la flora, i ara volem impulsar l’energia renovable per a autoconsum a tot el municipi. Hem de seguir la remodelació de la zona esportiva i ens agradaria poder construir unes pistes de pàdel. És un projecte ambiciós que solucionarà la manca d’espais que tenim i en el pròxim mandat en podrem fer unes fases. Una altra cosa que farem, segur, és la construcció de l’institut. En el darrer ple vam aprovar inicialment la modificació del pla especial per poder-ho fer possible. Volíem fer l’edifici en uns terrenys que ja teníem reservats, però el Departament d’Educació ha volgut que es fes al costat de l’escola. Quant a seguretat, varem aprovar la constitució de la policia local i ara s’ha de posar en servei, i s’afegirà als vigilants de les urbanitzacions i persones de manteniment de les zones rurals que ja tenim.
I el problema de la xarxa d’aigua, es podrà resoldre definitivament?
Mira, a Residencial Park és un problema que s’arrossega des de l’any 1997, des que algú va permetre que es recepcionés la urbanització sense xarxa d’aigua. És un servei municipal d’obligat compliment que es va deixar gestionar a un tercer al qual no s’ha demanat cap cànon. Ho ha explotat a canvi de res i no hi ha invertit. Aquesta setmana hem iniciat l’expropiació. Algú haurà de donar explicacions. Durant el meu mandat d’alcalde he canviat l’advocat que ens portava el cas perquè no m’agradava com s’estava fent. Estic segur que en els pròxims quatre anys ho tindrem solucionat. Això ja no té marxa enrere.
Es podrà fer la xarxa intermunicipal de carrils bici?
Sí, la Rimavisi serà una cosa important perquè la podran fer servir, per exemple, els escolars i altra gent per anar d’un poble a un altre de les poblacions veïnes. I parlant de comunicacions, hem d’arranjar la C-35 i l’N-II al seu pas pel municipi. Hem de continuar lluitant per corregir el desastre que han fet a la zona de la Força de Cartellà, que ha quedat aïllada. Quan tocava, l’equip de govern no va fer les al·legacions, però ja hi estem treballant. Tot i que amb el Ministeri de Foment no es pot ser mai gaire optimista.
Té decidit qui anirà a la llista, almenys en els primers llocs?
La nostra força sempre ha estat tenir un grup nombrós i disposat a donar suport. La llista està pràcticament acabada. Sempre incorporem aire nou, però també valorem l’experiència i el compromís, en la línia del que considerem que ha de ser el funcionament del grup. Nosaltres diem que estar a l’Ajuntament no és una finalitat sinó un mitjà per fer coses a favor de Maçanet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Farage canvia d’opinió i es presentarà a les pròximes eleccions britàniques

barcelona
llengua

Degoteig de sentències avalant el 25% de castellà a l’escola

barcelona
estats un its

Comença el judici contra el fill de Biden

barcelona
Eleccions europees

El CIS insisteix a donar al PSOE la victòria a l'Estat espanyol

barcelona
guerra a europa

Rússia sanciona a polítics i periodistes britànics

barcelona
política

Comín creu que és Illa qui ha de fer una cura d’humilitat: “No té majoria”

barcelona
política

ERC demanarà l’aplicació immediata de l’amnistia a una quarantena de persones

barcelona
estats units

Hunter Biden, primer fill d’un president dels EUA al banc dels acusats

barcelona
política

Una sindicatura per fiscalitzar l’aplicació de l’amnistia

barcelona