Política

Selva

ERC fa el cim, el PSC creix amb força, JXCat resisteix a l’interior i Cs, al litoral

Respecte als resultats del 2016, la gran novetat a la Selva va ser l’increment de la participació, que va fer que els tres partits amb representació creixessin en vots, a més de Cs en els municipis més propers al litoral. Amb més veïns mobilitzats i a costa de la davallada de la bossa de sufragis que aleshores havia assolit Podem –En Comú Podem passa del 21,6% el 2016 com a primera força al quart lloc, amb el 12,4% i el 40% menys de vots.

Entre els vots perduts pels Comuns, n’hi va haver que van anar a ERC, que es va imposar a la comarca amb el 26,2%, amb el 50% més de sufragis, i va ser segona força a Blanes i Lloret, a més de la primera a Tossa, a la capital comarcal, Santa Coloma, i a la majoria de municipis interiors, com ara Arbúcies, Hostalric, Sant Hilari, Sils, Caldes i Maçanet.

Però al marge de la victòria absoluta dels republicans, la força que va recuperar més terreny va ser el PSC, que va fer créixer del 70% pel que fa al total de sufragis i va aconseguir ser la més votada en les dues viles amb més electors, Lloret i Blanes, i va créixer amb força a Caldes i Vidreres. I JxCat va mantenir el tercer lloc entre les llistes més votades, en què tot i perdre una mica més de mig punt percentual, va assolir el 20% més dels vots de tres anys enrere. La llista del president Puigdemont es va imposar en diversos municipis petits de l’interior. De manera incontestable a casa, a Amer, amb el 48,2% dels vots (27,1% per a ERC), més del 42% a la Cellera i Brunyola, i percentatges més discrets a Anglès, Vilobí i Riudellots. Finalment, Cs va ser la cinquena força, passant del 8,8 al 10,3% i amb el millor resultat –15%– a Lloret, i el PP va caure amb contundència del 10,8 al 3,3% de mitjana. VOX va quedar en un 3,2 global, i només va passar del 4% en municipis com ara Maçanet i Lloret. I el Front Republicà, amb un 3,08% total, només va destacar en alguna població, com ara Osor, on va ser tercera força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona