Política

Rivera rebutja de nou una entesa amb el PSOE

El líder de Cs menysté les pressions de l’Ibex: “Han votat els espanyols, no la CEOE o un banc”

El candidat taronja s’erigeix en líder de l’oposició amb l’argument de la desfeta del PP

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha insistit aquest dimarts que no negociarà un govern amb el PSOE, Pedro Sánchez, malgrat que des d’alguns sectors econòmics s’hagin mostrat favorables a aquest pacte després de les eleccions del 28-A. Segons ell, els espanyols “han votat Sánchez i han decidit que Sánchez i Iglesias ho tenen fet”, però “també que necessitem una oposició forta que vigili el govern”.

“Han votat els espanyols, no la CEOE o un banc”, ha dit Rivera en declaracions a Telecinco en relació a les veus que des de la patronal o algunes entitats, com el Banc de Santander, aposten per un pacte PSOE-Cs.

El líder de Ciutadans ha donat per fet que Sánchez governarà amb Pablo Iglesias” i s’ha erigit com a líder d’una oposició “d’Estat” però molt vigilant. “Els espanyols han parlat i han dit que volen que governi Sánchez amb suport d’Iglesias i els nacionalistes, però també que volen una oposició liberal, moderna, néta i forta que liderarem des de Ciutadans”.

En aquest sentit ha “promès” als espanyols que “els defensarem de qui vulgui saltar-se la Constitució, trinxar-los a impostos o destrossar l’economia, perquè Espanya necessita una oposició forta”, que, a parer seu, ha de liderar la seva formació.

Rivera ha recordat “l’enfonsament d’un PP desfet” i ha reivindicat el seu paper per “liderar una oposició responsable”. “Vull que aquest país tingui una oposició forta per liderar Espanya en el futur”, ha remarcat. El líder taronja ha subratllat que el seu partit ha crescut un 80% (de 32 a 57 escons) i als populars “se’ls ha esfumat la meitat de l’electorat”.

Sobre les crítiques del secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, per no haver trucat Sánchez per felicitar-lo, Rivera ha replicat que ja va fer aquesta felicitació des de la seu de Cs la mateixa nit de diumenge i ahir li va “escriure” un missatge per donar-li “l’enhorabona” que, segons ell, Sánchez va respondre. “Jo sóc un demòcrata i no envoltaré el Congrés com va fer el PSOE a Andalusia amb autocars” sinó que “respectaré el resultat malgrat que no m’agrada”.

De cara a les eleccions municipals i autonòmiques del proper 26 de maig, Rivera no ha tancat la porta a arribar a acords amb els socialistes, amb la condició que sigui amb dirigents que no hagin promogut ni defensat polítiques a favor de l’independentisme. No obstant això, ha augurat que Cs tindrà un fort creixement i pot passar que sigui el PSOE el qui els doni suport a ells.

En relació amb els bons resultats dels partits sobiranistes el 28-A, Rivera ha insistit en la urgència de promoure una reforma electoral perquè forces amb el 2 % del total dels vots no condicionin les polítiques de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona