Política

Alfonso Guerra afirma que el constitucionalisme va triomfar a Catalunya el 28-A

L’ex-vicepresident espanyol destaca que 2.400.000 electors van votar “partits contraris a la independència” i 1.600.000 per formacions que hi estan a favor

L’exdirigent socialista aposta per una aliança entre Sánchez i Rivera però creu que no serà possible perquè hi ha “animadversió” entre els líders de PSOE i Cs

L’ex-vicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra ha destacat aquest dimarts que a Catalunya ha triomfat el constitucionalisme sobre l’independentisme a les eleccions legislatives espanyoles del passat diumenge.

En declaracions als periodistes a la Coruña, l’exdirigent socialista ha assenyalat que dos dies després dels comicis “ningú no ressalta” que hi ha més electors contraris a la independència que a favor.

Segons les seves xifres, els votants que donarien suport a una declaració d’independència se situa en els 1.600.000, però els que han votat “partits contraris a la independència són 2.400.000”. “És a dir, que hi ha un triomf enorme dels constitucionalistes front als independentistes”, ha sentenciat.

“S’agafen a si són partidaris del referèndum o no, però respecte de la independència és un triomf molt gran”, ha subratllat el polític.

A parer seu, aquesta mateixa relació es pot deduir del resultat electoral al País Basc, si bé ha matisat que “no amb tantes diferències”. En qualsevol cas, ha argumentat que els bascos “partidaris de certes fórmules separatistes són menys que aquells qui han votat en contra d’aquestes fórmules”.

Guerra ha considerat que aquestes dues dades són bones senyals per a Espanya perquè parlen de la “intel·ligència dels electors” i són el resultat de què hi ha “bones notícies”.

A favor d’un aord PSOE i Cs

El qui va ser número 2 de l’expresident espanyol Felipe González ha manifestat la seva preferència per un pacte entre PSOE i Cs perquè creu que donaria “més estabilitat” a un futur govern.

Guerra ha opinat que és un “problema” que Pedro Sánchez i Albert Rivera estiguin enfrontats, una situació davant la que troba inútil donar consells. “És absurd recomanar a ningú coses quan ja han dit amb tota claredat que no ho pretenen, o que no ho faran”, ha constatat.

Segons ha explicat, no és possible una aliança entre les dues formacions degut a “alguna mena d’animadversió personal que s’ha originat després d’un intent de govern entre els dos dirigents” anteriorment.

Pel que fa a l’altre possible pacte, entre Unides Podem i el PSOE, l’antic dirigent socialista creu que “no és molt recomanable per al bé de la nació”.

Guerra ha fet aquestes manifestacions a la Coruña abans de la presentació del seu llibre La España en la que creo, acompanyat per l’exalcalde d’aquesta ciutat gallega Francisco Vázquez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA