Política

MARTÍ VALLÈS

Candidat d'ERC a Cassà de la Selva

“Hem aconseguit reanimar Cassà”

Diu que han complert el 95% de les accions promeses

Destaca l’aposta per la gent gran i la baixada d’impostos

Metge de professió, va treballar 30 anys al Trueta. El 2015 es va jubilar i va ser escollit alcalde, després que ERC superés CiU en les eleccions per només cinc vots de diferència.

Martí Vallès presenta la feina feta aquest mandat com a principal carta de cara als comicis.

Com a balanç de mandat, què destaca d’aquests quatre anys?
Ens vam proposar reanimar Cassà i ho hem aconseguit. Durant aquests quatre anys hem fet participar la gent en la major part de les decisions importants, hem augmentat la transparència de l’Ajuntament, hem millorat la comunicació de tot el que es fa el poble i ens hem centrat en el rigor en el control de les finances de l’Ajuntament. L’endeutament haurà passat del 61,7% del 2015 a menys d’un 20% quan acabi el 2019. Hem estat capaços de tornar més de tres milions i mig d’euros dels sis i mig que devíem als bancs. El 2015 vam fer un pla d’acció municipal amb 150 accions i acabem el mandat havent-ne fet més del 95% i, a més, n’hem fet 120 més que han anat sorgint.
I com han estat les relacions amb l’oposició?
Correctes. Són un grup de gent que crec que han entès el missatge i han col·laborat la major part de les vegades amb moltes propostes. De fet, la major part de les propostes que s’han portat a ple les hem aprovat conjuntament. Les propostes programàtiques tampoc eren tan diferents. Hi ha hagut alguna discrepància, pròpia de l’oposició, però en general les relacions han estat correctes.
En mobilitat, les mesures empreses en aparcament són suficients?
Hem creat 280 places més d’aparcament públic i en els dos últims plens hem dut pràcticament 100 places més que tindrem al llarg d’aquest any. Algunes són al centre del poble i algunes són de propietat municipal; això ho volem destacar també. En el problema de l’aparcament hem fet un pas endavant molt important. Tot i això, evidentment seguirem treballant per aconseguir més places.
Un punt central del poble: la plaça de la Coma. Què s’hi ha de fer?
Nosaltres vam engegar un pla molt ambiciós i molt important que és el pla de l’embelliment del Barri Vell del poble. L’hem fet en sis fases i la plaça de la Coma és l’última. Encara tenim al davant diversos anys. L’avantprojecte diu que serà d’un sol nivell, fonamentalment per a vianants, però els avantprojectes després s’acaben discutint. Té un pressupost molt alt, de més d’un milió d’euros. Quan arribi el moment haurem de plantejar el projecte definitiu. Mentrestant l’únic que hem fet és tancar el trànsit quatre hores els diumenges al matí perquè així es va decidir en un procés participatiu.
Un altre repte que s’ha marcat el seu govern ha estat la promoció econòmica. Falta diversificació empresarial més enllà del suro?
Nosaltres hem creat una àrea de promoció econòmica, que no existia, i hem donat molta importància al tema de treball i formació. També és important per a nosaltres el comerç local. Hem posat en marxa un pla de dinamització comercial, juntament amb els comerciants, que està donant fruits ara. Una proposta nova és fer un pla d’embelliment i dinamització dels aparadors que estan buits. Quant a la indústria, tenim la indústria del suro, en què hem mirat d’estar al seu costat amb múltiples iniciatives, perquè per a nosaltres és molt important. I evidentment també n’hem fet perquè altres indústries que vinguin aquí puguin tirar endavant. Petites accions com ara afavorir que es puguin ampliar.
Quines propostes destacaria del seu programa?
Per a nosaltres és important l’aposta per la gent gran. Tenim un dels millors geriàtrics de la zona, en el qual seguim fent inversions per millorar les estructures, i també mirem de millorar en la manera com es treballa. S’acaba de solucionar el tema de la llar de jubilats i posarem en marxa el consell de la gent gran. I després, igual que hem abaixat l’endeutament, seguirem treballant per l’alleujament fiscal dels ciutadans. Hem abaixat la major part dels impostos. L’únic que no, era l’IBI, però també l’acabem de congelar pràcticament; aquest any només pujarà un 1,7%, l’any que ve un 2,2% i després quedarà congelat.
En la seva llista han apostat més per la continuïtat dels regidors actuals o per la renovació?
Dels set d’ara, continuem cinc. Entre les incorporacions apostem per joves. La llista, de 27 persones, és paritària i en els primers deu llocs hi ha gent amb expertesa professional en diversos camps i sobretot que han treballat o treballen en les entitats del poble. A més, hem fet una llista de suport de 100 persones més.
El 2015 van guanyar per cinc vots. Quines perspectives tenen ara?
Evidentment, treballem per tornar a guanyar i si és possible de nou amb majoria absoluta. Hem fet una feina que crec que l’ha vist tothom. Hem sigut bastant rigorosos a l’hora de complir tot el que havíem promès. I, a més, crec que ara ens coneixen més; a l’alcalde el coneix moltíssima més gent perquè l’han trobat arreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona