Política

L’exsecretari d’Infraestructures defensa que ningú va demanar autorització formal per atracar el ‘Piolín’ a Palamós

Ricard Font sosté que no sabien que era un buc d’Estat per allotjar policies i que els demanaven permís per reparar cabines

L’exsecretari d’Infraestructures i expresident de de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha defensat al Suprem que el Port de Palamós no va rebre cap petició formal per atracar el vaixell Moby Dada (conegut com a ‘Piolín’) i que, tanmateix, no complia els requisits operatius per permetre atracar.

Font ha assegurat que ningú va comunicar que era un buc d’Estat i que, per contra, només van rebre “un comentari” del consignatari que demanava permís per atracar 20 dies per reparar cabines. Font ha assegurat que no hi ha precedents d’autoritzar atracaments per reparar cabines i tampoc per a usos de buc-hotel en aquest port.

Aquestes explicacions coincideixen amb les que va donar en el seu dia l’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

La defensa de Josep Rull–-exercida per Jordi Pina– ha interrogat Ricard Font (actualment president de Ferrocarrils) sobre per què no es va autoritzar l’atracament del ‘Piolín’ el dia 19 de setembre de 2017 a Palamós. Segons Font, no hi va haver cap petició formal d’atracament i que només van rebre un “comentari” per demanar estar-se al port durant 20 dies per reparar cabines. I, per tant, ningú va fer servir l’aplicatiu reglat per sol·licitar atracament (i que depèn de ports de l’Estat).

L’exsecretari d’Infraestructures i expresident de de Ports de la Generalitat ha explicat que en aquelles dates tenien reservades escales fins a nou creuers que havien reservat l’espai des de feia un any. I ha argumentat que operativament no ho podien autoritzar.

També ha dit que en cap cas es va usar una disposició addicional de la Llei de ports que permet al ministre de Foment demanar directament l’atracament d’un vaixell per “causes d’interès general” i que, en aquest cas, haurien estat “obligats” a atracar el port. Però ha insistit que no es va produir cap d’aquests supòsits i, per això, no es va permetre al vaixell entrar al port i es va quedar fondejant fora.

Sobre el paper que va jugar Rull en aquest episodi, ha dit que simplement se li va explicar la situació “i es va donar per informat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona