Política

Salvi Güell

Candidat d'ERC a l'alcaldia de Castelló d'Empúries

“El repte és preservar i difondre el patrimoni”

empuriabrava · “Ara té una població important permanent que necessita serveis” pisos · “Apostem pel lloguer social i per als joves”

Salvi Güell Bohigas va néixer a Tor fa 57 anys i viu a Castelló des de fa 30 anys. Treballador de banca, va entrar a l’Ajuntament el 2003 i ha estat alcalde del 2007 al 2011 i des del 2016 fins ara.

Salvi Güell es presenta a la reelecció a l’alcaldia de Castelló d’Empúries, encapçalant la candidatura d’ ERC , que fa tres actes de campanya: demà a la Sala Gòtica de Castelló (20 h); aquest dissabte, al centre cívic d’Empuriabrava (20 h), i el dilluns 20, al Xon’s Hotel d’Empuriabrava (18 h), on tindrà lloc un acte adreçat a la important comunitat francesa del municipi.

Com valora l’últim mandat?
Hem pogut treballar còmodament: amb els socis de govern hem aconseguit una majoria àmplia [10 regidors a l’equip de govern, 6 d’ERC i 4 de CiU; 7 a l’oposició], que ens ha permès tirar endavant uns quants projectes. S’han creat més serveis educatius i de la borsa d’ocupació, hem impulsat diverses iniciatives culturals, relacionades per exemple amb l’Any Fages de Climent, i s’ha constituït l’Agència de Promoció i Turisme.
I pel que fa a obra pública?
Hi ha hagut diversos projectes, com ara les voreres de l’avinguda Marinada, que feien molta falta; l’habilitació d’espais per a les entitats al convent de Santa Clara; l’enllumenat del passeig de les Oques, etc. L’obra estrella ha estat el passeig marítim, que ha costat 3,5 milions d’euros i ha coincidit amb la commemoració del 50è aniversari d’Empuriabrava, el 2017. Estem aconseguint que la gent torni a venir a Empuriabrava, perquè molts visitants havien deixat de venir i ara l’estan redescobrint.
Tenen un municipi complex, amb un nucli antic molt important i una macrourbanització com Empuriabrava. És difícil de gestionar?
No és fàcil: tenim prop d’11.000 habitants empadronats, dels quals 7.000 viuen a Empuriabrava, que va néixer com una ciutat de vacances però ara té una població permanent important que necessita serveis tot l’any. Ara s’unifiquen l’escola i l’institut d’Empuriabrava, que estan en mòduls, però ja està previst un edifici. Castelló té molt de patrimoni, arquitectònic i també natural, com a part del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà, i el nostre repte és preservar-lo i donar-lo a conèixer. Per això tenim un calendari anual ple d’activitats, com ara Terra de Trobadors i Sons del Món.

Com és la llista que presenten?

Com que vam entrar tard en el govern, hem cregut oportú que els primers llocs estiguessin ocupats per cinc dels actuals regidors. La meitat dels 22 candidats són nous.
A les recents eleccions generals, ERC va ser el partit més votat també a Castelló d’Empúries, amb un 25% dels sufragis. És un indici del que pot passar el dia 26?
En tot cas, són resultats que mostren que la gent està contenta amb la feina feta. A les eleccions municipals pot haver-hi alguna variable, pel fet que hi poden votar els residents d’altres països comunitaris i en el nostre cas aquest sector de l’electorat té un pes important, especialment els francesos.
Quins són els eixos bàsics del seu programa electoral?
El programa té cinc blocs: Primer les persones, Transformació urbanística, Qualitat de vida, Dinamització econòmica i Ajuntament proper. En total, més de 80 propostes.
Alguns exemples concrets?
Per exemple, dins l’apartat Primer les persones proposem la construcció de pisos tutelats per a gent gran i l’obertura d’un centre de dia a Empuriabrava, i també volem promoure els pisos de lloguer social i assequible per als joves. Entre els projectes de transformació urbanística, hi ha la construcció d’un tanatori, el canvi de tot l’enllumenat amb la col·locació de led, i continuar millorant les voreres i l’asfaltatge.
Propostes de ‘Qualitat de vida’?
No prorrogarem el contracte de la zona blava, ampliarem la xarxa de carrils bici i facilitarem que la fibra òptica arribi a la major part del municipi. En el capítol de dinamització, reformarem la zona comercial de Sant Mori i fomentarem polítiques d’ocupació, i al bloc Ajuntament proper hi ha propostes com ara abaixar l’impost sobre vehicles i aplicar un descompte del 50% de l’impost de construccions per a la rehabilitació d’edificis antics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA