Política

Només 46 vots sostenen els regidors del PP a Barcelona

El partit estarà molt pendent demà del recompte de la junta electoral per evitar quedar fora del consistori

Josep Bou evita definir-se sobre si farà d’oposició o es retirarà: “No ho sé ni jo”

La composició definitiva de l’Ajuntament de Barcelona podria variar. No és una possibilitat fàcil, però tampoc impossible. El Partit Popular va evitar el desastre aconseguint un 5,01% dels vots, una centèsima per sobre del mínim necessari per tenir representació i dos regidors. Segons els càlculs fets ahir, amb el 100% escrutat, l’entrada de Josep Bou i Óscar Ramírez al consistori penja de 46 vots. Demà, a la Ciutat de la Justícia, tindrà lloc el recompte definitiu de les paperetes, un acte al qual tots els partits assisteixen per aclarir els possibles dubtes amb vots nuls, impugnar-ne d’altres i validar les diferents actes. Donat l’estret marge, es preveu que hi haurà mil ulls atents, molta tensió i que cada vot es defensarà a capa i espasa.

De fet, el Partit Popular ja té experiència en aquests recomptes i sap que són importants. En les eleccions del 2011, per exemple, els populars van aconseguir el novè regidor barceloní en aquest recompte, al final per només dos vots. Des del PP es dona per fet que molts partits miraran amb lupa cada vot per aconseguir fer-los fora del consistori.

D’acord amb les dades amb què treballen els populars, en cas que els dos regidors saltessin pels aires podrien anar a parar als comuns, que passarien a ser els nous guanyadors en superar ERC en representació, o bé al PSC, generant un triple empat a deu regidors.

Amb aquest panorama, sembla normal que l’alcaldable Josep Bou no hagi aclarit quin serà el seu futur i hagi ajornat qualsevol decisió fins que els resultats estiguin plenament validats per la junta electoral, perquè “poden canviar”. “Jo ara me’n vaig a treballar”, va dir ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Que què faré? No ho sé ni jo ni ningú. He de reflexionar i fer-hi unes quantes voltes”, va dir. Bou va admetre que no està satisfet amb els resultats aconseguits: “Esperava una altra cosa.” No és l’únic popular desencisat. El candidat i president del PP a Terrassa, Álex Rodríguez, va dimitir ahir en quedar fora de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona