Política

El bloqueig de 17 comptes per l’1-O es manté

La secretària del jutjat d’instrucció 13 no l’aixeca tot i tenir els 5,8 milions

El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona manté el bloqueig dels comptes de 17 persones processades per malversació de fons en l’organització de l’1-O –entre les quals hi ha càrrecs i funcionaris de la Generalitat, i empresaris– malgrat que avui s’han dipositat els 190.000 euros que faltaven del total de 5,8 milions de fiança, segons van alertar ahir les defenses dels afectats. La decisió és de la lletrada de l’administració de Justícia, Montserrat del Toro, seguint les ordres de la magistrada, d’una manera legal però massa estricta. El testimoni de Del Toro, com a responsable dels escorcolls al Departament d’Economia el 20-S, va ser clau per processar els presos polítics pel delicte de rebel·lió i en el judici al Tribunal Suprem va assegurar que ningú li feia cas i que va passar por.

La magistrada Alejandra Gil va dictar el processament per l’1-O de 30 persones el 17 de maig, i fixava la fiança de 5,8 milions i ordenava embargar aquesta quantitat als 17 acusats de malversació si no els aportaven. A través de les donacions, la caixa de solidaritat va dipositar-hi 3,7 milions i es va informar que els 2,1 restants eren a la causa del Suprem en duplicar-se conceptes.

La secretària no va esperar la resposta dels recursos de les defenses i el dia 21 va bloquejar els comptes bancaris als disset acusats. S’hi van aportar 1,4 milions més del fons solidari i la secretària va retirar uns 500.000 euros dels 17 comptes. Amb l’aportació d’ahir ja hi ha 5,8 milions, però el jutjat encara no ha respost, segons els lletrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia