Política

Jové es nega a fer una pericial cal·ligràfica

Afirma al TSJC que no reconeix l’‘Enfocats’ i la Moleskine comissats a casa seva

L’exsecretari general de Vicepresidència i actual diputat d’ERC, Josep Maria Jové, va anar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) com a investigat per malversació de l’1-O i només va informar que impugnarà tota la investigació i els escorcolls.

El número dos d’Oriol Junqueras va ser un dels càrrecs detinguts el 20 de setembre del 2017, i a casa seva, amb la seva presència i el seu advocat, els agents de la Guàrdia Civil van comissar un power point apòcrif i titulat Enfocats, considerat un full de ruta cap a la independència de Catalunya, tot i els errors en les dates, i una llibreta Moleskine del 2016, on s’escriuen les dificultats del govern de Mas per aprovar pressupostos amb la CUP i com el president Puigdemont va proposar el referèndum d’autodeterminació per superar la moció de confiança el setembre del 2016.

Al TSJC, Jové només va contestar a un parell preguntes de la seva advocada, Cristina Rodríguez Orriols, en les quals va assegurar que els dos documents no són seus, tot i que es va negar a la proposta de la magistrada Maria Eugènia Alegret de si acceptaria fer-se una prova cal·ligràfica i de veu. La defensa sosté que la negativa del diputat d’Esquerra és perquè va anunciar ahir que impugnarà la investigació del jutjat d’instrucció 13 i els escorcolls que van fer a casa seva i a la seu d’Economia. El cas de Jové va passar al TSJC, quan el 21-D va obtenir l’acta de diputat. El silenci de Jové beneficia els processats del Tribunal Suprem, on la fiscalia ha presentat els dos documents de Jové com a cabdals però no ha mostrat cap prova d’autenticitat.

“Continua la repressió”, sosté Aragonès

El vicepresident del govern, Pere Aragonès (ERC), i la regidora electa de JxCat a Barcelona Elsa Artadi van denunciar ahir que continua la “repressió” i van avisar que “la democràcia no es pot condemnar”, segons l’agència Efe. Els dos dirigents van fer aquestes declaracions a les portes del TSJC, on van anar a acompanyar el diputat d’ERC i exsecretari de la Vicepresidència, Josep Maria Jové, que va comparèixer com a investigat per l’1-O. També van anar-hi diputats d’ERC, la CUP i JxCat. El president del Parlament, Roger Torrent, va assegurar que “no es pot condemnar la voluntat d’un poble d’aconseguir la llibertat de manera democràtica i pacífica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona