Política

Torra denuncia que la situació d’injustícia per Catalunya “persisteix” durant la recepció amb el cos consular

El president de la Generalitat demana “solidaritat” amb els drets que han pogut exercir altres països europeus

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest dilluns que la situació d’injustícia per Catalunya “persisteix” i que l’exercici democràtic “continua compromès”. Durant la recepció al cos consular acreditat a Catalunya, Torra ha explicat que el Govern ha seguit les recomanacions del grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU i ha exigit l’alliberament dels “presos polítics” i el retorn dels “exiliats”.

El cap del Govern ha reclamat que la “persecució” finalitzi i ha reivindicat que el de Catalunya no és un conflicte judicial sinó polític. Durant el parlament, ha dit que els polítics han estat escollits per fer política i ha recordat que el moviment independentista ha estat sempre “cívic” “pacífic” i “democràtic”. “No demanem a ningú que estigui a favor de la independència, però si solidaritat respecte els drets que han pogut exercir altres països europeus”, ha subratllat.

Torra ha agraït la tasca feta pels representants dels consolats a la “quarta ciutat del món amb major nombre de consolats”. “Els catalans hem mirat sempre al món i hem rebut influències externes i això ens defineix com a país”, ha apuntat. Després de dir que ®fa més de 200 anys que Barcelona acull representacions diplomàtiques estrangeres, s’ha compromès en seguir treballant per mantenir les “excel·lents” relacions amb el cos consular i “intensificar-les”.

A banda del president de la Generalitat, la recepció al cos consular acreditat a Catalunya ha comptat amb la presencia del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. El republicà ha fet una defensa de l’acció exterior, dies després que el Ministeri d’Exteriors hagi demanat al TJSC que paralitzi l’activitat de diverses delegacions del Govern a l’exterior.

En concret, Bosch, ha reivindicat que Catalunya ha de ser “global” i “competitiva” i que l’acció exterior no és un “caprici” ni una “vocació” sinó una “obligació”. “Hem de ser presents al món. Complim amb la nostra obligació de ser presents al món i competir. Volem que el món s’interessi per nosaltres”, ha apuntat.

Bosch ha dit que a Barcelona hi ha 90 consolats i ha pronosticat que en el futur aquest xifra creixerà amb l’obertura de noves delegacions perquè l’interès del món per Barcelona i Catalunya “cada cop és més intens”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona