Política

Bassa i Lamuà repeteixen el 10-N per Girona

Republicans i socialistes mantenen els mateixos caps de llista per al Congrés

No està clar que l’advocat Cuevillas continuï de número 1 de JxCat a la demarcació

Montse Bassa (ERC) i Marc Lamuà (PSC) repetiran com a caps de llista al Congrés espanyol en les eleccions del 10-N. Els republicans mantenen els mateixos noms que en els comicis del 28 d’abril. Així, acompanyen Bassa el torroellenc Joan Margall i la gironina Laia Cañigueral, que han exercit com a diputats gironins des del 28-A. Quant a senadors, la federació d’ERC a Girona proposa també que els candidats a senadors tornin a ser Jordi Martí Deulofeu (Sant Pere Pescador), Pep Quintana (Olot) i Elisenda Pérez (Calonge-Sant Antoni). Les candidatures s’han d’aprovar avui dissabte al consell nacional d’ERC. Montse Bassa ha pres la decisió conjuntament amb la seva germana Dolors, presa al Puig de les Basses. La candidata republicana per Girona al Congrés va assenyalar que “defensarà els interessos de les comarques gironines”. També va recordar la importància de “ser forts a Madrid per evitar la deriva a la dreta que ha fet el PSOE” i “obligar a Sánchez a seure a negociar”.

El 28-A, ERC va batre rècords a la demarcació en consolidar-se com a primera força. ERC va obtenir tres diputats i Junts i PSC es van mantenir amb dos i un diputat respectivament.

En el cas de Junts, no està clar que l’advocat i fitxatge mediàtic Jaume-Alonso Cuevillas repeteixi com a número u gironí al Congrés. En canvi, Jami Matamala, de retorn a Brussel·les, va manifestar la seva intenció de repetir com a senador per Girona. Després dels resultats del 28-A, Cuevillas va fer tàndem amb Sergi Miquel. El diputat de Llagostera afrontava la seva segona legislatura. Sobre la repetició d’eleccions, Miquel explicava que “res fa pensar que l’escenari sigui diferent”. “La suma dels blocs acabarà sent la mateixa. No arreglarem res i hem fet perdre diners i temps als ciutadans. Serà el més frustrant de tot. Tot acabarà igual”, va reblar. Junts farà el consell nacional el dissabte 5 d’octubre.

El PSC a Girona va confirmar Marc Lamuà com a cap de llista al Congrés el 10-N. Serà la quarta legislatura per a Lamuà. També repeteix la número dos, Blanca Cercas. Quant al Senat, el PSC presenta el catedràtic de dret laboral, Ferran Camas. Els comuns han de decidir-ho els pròxims dies. Pel que fa al bloc de la dreta, des del PP el cap de llista el 28-A, Sergio Santamaría, va assenyalar l’intent de fer un front comú de dretes, España Suma. Des de Cs a Girona no van avançar cap nom.

LA FRASE

Ara més que mai, sobretot després de la sentència, cal ser encara més forts de cara un nou embat
Montse Bassa
cap de llista d’ERC AL CONGRÉS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona