Política

Rivera aixeca el veto a Sánchez i s’obre a pactar amb el PSOE passat el 10-N

El líder de Cs planteja al líder socialista un decàleg de reformes “de gran abast”, entre les quals frenar el president Torra amb la moció de censura

També li demana que trenqui el pacte progressista a Navarra

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha aixecat el veto al PSOE i ha obert la porta a pactar amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, després de les eleccions del 10-N. Com a contrapartida, Rivera reclama al president del govern espanyol en funcions que accepti un decàleg “de reformes de gran abast”, entre les quals hi ha frenar el president de la Generalitat, Quim Torra.

“Tot el que pugui passar en el futur d’aquest país passa perquè el PSOE canviï d’aliats i esculli bé quins són els seus adversaris”, ha afirmat el líder de Cs en el seu primer míting de precampanya aquest dissabte a Madrid.

El líder de la formacio taronja ha apuntat que “Sánchez està a temps de rectificar i trencar els seus acords amb Otegi a Navarra i amb Torra a la Diputació de Barcelona i a les alcaldies”. “I també de donar suport a la moció de censura contra Torra; és aquest dilluns, hi és a temps”, ha afegit.

“Jo proposo un gran pacte que passaria per abaixar el volum de Torra i donar veu als espanyols. N’estic fart ja”, ha sentenciat el president de Cs.

“Sánchez té una gran oportunitat aquest dilluns per començar a canviar i tot passa per donar suport a la moció de censura contra Torra i per la convivència”, ha insistit Rivera. “Cal dir-li al Le Pen de la política espanyola que ja n’hi ha prou”, ha proferit el líder de Cs.

Segons ell, Espanya necessita “coratge, valentia i negociar amb els diferents per posar-se en marxa”. “Els protagonistes han de ser el espanyols que treballen, que paguen els seus impostos i que veuen com el país segueix bloquejat”, ha assenyalat.

Rivera ha presentat un eslògan de campanya pel 10-N amb el lema Espanya en marxa. “És hora de parlar de solucions i de futur. Estem aquí perquè Sánchez no ha estat capaç d’arribar a un acord ni amb els seus socis”, ha recordat.

El cap de files de Cs ha ha posat sobre la taula “deu grans pactes nacionals” per superar el bloqueig. “Necessitaran de molts escons, molt sentit comú i molt poc sectarisme”, ha indicat.

Liderar les reformes

A banda de comprometre’s a tornar a trucar al president del PP, Pablo Casado, la mateixa nit del 10-N si sumen majoria, Rivera ha fet un pas més incloent el PSOE dins la ronda de contactes. “Em comprometo també a convèncer el PSOE que rectifiqui i que torni al constitucionalisme, d’on mai hauria d’haver sortit”, ha afirmat. “Que torni a asseure’s amb nosaltres per donar suport o per liderar, depenent del que diguin els espanyols a les urnes, aquestes reformes”, ha dit.

“Jo vull liderar aquestes reformes, ja que Ciutadans va néixer per això. Qui millor que nosaltres per liderar un gran acord nacional, que prioritzi reformes per damunt de polítics i dogmes?”, s’ha reivindicat. “ Si soc president demanaré consens, però si estic a l’oposició també”, conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona