Política

‘Con Rivera no. Amb nosaltres sí’, lema de precampanya d’En Comú Podem per al 10-N

Asens carrega contra Sánchez per “agitar el relat del 155”

Critica la “transformació” del líder socialista i creu que “si Rivera no és vicepresident és perquè no vol”

En Comú Podem ha presentat aquest dissabte el seu lema de precampanya Con Rivera no. Amb nosaltres sí. La formació utilitza així una de les consignes que militants i simpatitzants del PSOE van cridar durant la nit electoral del 28-A a les portes de la seu socialista a Madrid, al carrer Ferraz.

El portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha explicat que han triat aquest lema perquè han vist una “gran transformació” en el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha passat de “parlar de plurinacionalitat” i dir que es volia entendre amb Podem a “no tancar la porta a un pacte amb Cs, parlar de l’estimat senyor Rivera, deixar d’utilitzar el terme plurinacionalitat i no parlar de diàleg ni de federalisme”, a més d’“agitar el relat del 155”. També ha retret al socialista no haver derogat la reforma laboral, no regular el preu del lloguer o no fer pública la llista de defraudadors fiscals “com havia promès”.

“Aquest Sánchez ha passat de Con Rivera no a Con Iglesias no”, ha afegit. I és que segons ell, “si tanquem els ulls sentim més aviat Rivera o Rajoy; amb la voluntat d’apropar-se a la dreta [Sánchez] s’està mimetitzant amb Cs”.

De fet, després que el líder de Cs Albert Rivera s’hagi obert a pactar amb el PSOE, Asens ha remarcat que Sánchez les va convocar per aixecar aquest vet, i que “si Rivera avui no és vicepresident és perquè no vol”.

Asens ha defensat l’ús del crit Con Rivera no en el lema de campanya perquè és “transversal a Catalunya, on a les anteriors eleccions la gent va votar opcions d’esquerres de forma molt clara i majoritària”. “En les properes eleccions volem imposar el mandat de la gent, d’aquesta majoria progressista”, ha dit.

En aquest sentit, ha advertit que el PSOE “mirarà cap a la dreta” si l’espai dels comuns i Podem no tenen un “gran resultat” a Catalunya i a la resta de l’Estat. Per això, ha reivindicat els comuns com a garantia per aconseguir tirar endavant polítiques com “regular el preu del lloguer, derogar la reforma laboral o salvar el planeta”.

Errejón: “No ens preocupa gaire”

Sobre el fet que l’exlíder de Podem Íñigo Errejón estigui impulsant una candidatura a la circumscripció de Barcelona per al 10-N amb Més País, Asens ha assegurat que no els preocupa “gaire” perquè és un “projecte madrileny” i una “operació de paracaigudisme” que està tenint “moltes dificultats” a Catalunya.

“Creiem que és un error intentar presentar un projecte a Catalunya o a Barcelona per aconseguir vots per Madrid sense tenir un projecte per Barcelona o per Catalunya” i “sense cap aliança, cap organització que els doni suport”, ha apuntat.

Mobilitzacions “pacífiques i massives”

Pel que fa les mobilitzacions anunciades davant la imminència de la sentència del Tribunal Suprem, Asens ha confiat que siguin “pacífiques i massives, que estiguin a l’alçada del moment històric”. Però també ha dit que els responsables polítics han de posar sobre la taula “possibles vies de solució”, com ara la reforma del Codi Penal que ells proposen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona