Política

Twitter prohibeix els anuncis polítics a la seva plataforma arreu del món

La xarxa de microblogs pretén de combatre les campanyes de desinformació electoral

Les ONG temen que la mesura les afecti i limiti la seva difusió

El conseller delegat de Twitter, Jack Dorsey, va anunciar ahir que aquesta xarxa de microblogs prohibirà els anuncis polítics a la seva plataforma arreu del món amb l’objectiu de reduir la desinformació electoral.

En una sèrie de piulades, Dorsey va advertir que “així com la publicitat a internet és increïblement poderosa i molt eficaç per als anunciants comercials, aquest poder comporta riscos significatius per a la política, perquè pot ser utilitzat per influir en el vot i en la vida de milions de persones”.

Als Estats Units, el país on més debat hi ha hagut a l’entorn de l’ús de les xarxes socials per a finalitats polítiques, diversos investigadors en matèria de seguretat i de privacitat en línia i alguns polítics demòcrates van celebrar la decisió de Twitter com una manera d’evitar campanyes de desinformació dirigides a segments de votants concrets.

En el bàndol republicà, en canvi, la decisió de Twitter, mitjà del qual el president dels EUA, Donald Trump, en fa un ús extensiu, no va agradar. El cap de campanya de Trump, Brad Parscale, va qualificar la decisió de “molt ximple” i hi va veure “un altre temptativa de silenciar els conservadors, perquè Twitter sap que el president Trump té el programa en línia més sofisticat que hi hagi hagut mai”.

La decisió de Twitter contrasta amb l’actitud de Facebook, l’altre gegant de les xarxes socials, molt qüestionat darrerament per la seva política de no verificar els fets en els anuncis polítics. El conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg, va aprofitar un acte en què participava per fer una defensa aferrissada de la importància de la llibertat d’“expressió política” a la seva empresa. Cap responsable de Google es va pronunciar sobre la qüestió.

Els partits polítics cada cop fan un ús més intensiu de les xarxes socials per traslladar els seus missatges perquè permeten de segmentar molt més a quin tipus de votant potencial s’adrecen i la comunicació és, aparentment, més pròxima.

L’eina també és utilitzada per nombroses entitats i ONG, que temen que la nova política de Twitter les afecti també i limiti la seva capacitat d’arribar a grans audiències. El grup ecologista Greenpeace va expressar ahir la seva preocupació pels termes en què Twitter pugui englobar el concepte “polític” i va advertir que necessiten eines per neutralitzar la propaganda dels poders econòmics.

La mesura preocupa també els partits polítics i els candidats minoritaris, que no tenen mitjans per invertir en grans campanyes en els mitjans de comunicació tradicionals com fan les formacions polítiques grans.

LA FRASE

La publicitat a internet s’utilitza per influir en el vot i en la vida de milions de persones
Jack Dorsey
conseller delegat de twitter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona