Política

Sánchez i Casado descarten pactar després del 10-N

Iceta retreu a ERC que acusi Sánchez de no tenir principis quan els últims mesos va fer-ho tot perquè governés

Asens acusa el PSOE de renunciar a regular els lloguers davant dels fons voltor

Pedro Sánchez i Pablo Casado, que van coincidir ahir a Vitòria, al País Basc, es van descartar mútuament per fer un pacte de govern després del 10-N. El president del govern espanyol en funcions va descartar “un gran pacte amb el PP” tal com havia insinuat Unides Podem i, per contra, va instar el líder d’aquesta formació, Pablo Iglesias, a dir si aquest cop “tornarà a impedir un govern socialista”. A través del seu compte de Twitter, Pedro Sánchez va acusar el PP de fer joc brut per “desmobilitzar les forces progressistes” i va demanar a la fiscalia que actuï i “arribi fins al final” contra aquesta campanya del PP que està fent a les xarxes socials. Sobre Catalunya, va dir als independentistes que acceptin “el seu fracàs” i que la independència “no és possible” i va demanar als que no aposten per la sobirania de Catalunya que “en les pròximes autonòmiques votin Iceta, que els representa”.

Pablo Casado, per la seva banda, va acusar Sánchez d’haver-se “tret la careta” coincidint amb Halloween i va insistir que “ens portarà un altre cop al bloqueig” perquè, segons va dir, “vol reeditar un govern Frankestein” i tornar a pactar amb Unides Podem i els independentistes. Va tractar de cínic Sánchez per haver ofert Madrid perquè s’hi fes la cimera del clima després de descartar-se Xile per raons de seguretat quan no va poder “ni garantir un Barça-Madrid”.

El PSC, contra ERC

En el primer míting de campanya, el líder del PSC, Miquel Iceta, va retreure a ERC que acusi Pedro Sánchez de “no tenir principis”, quan en els últims mesos ha defensat que sigui el líder socialista qui continuï al capdavant de La Moncloa fins i tot instant Unides Podem a donar-li suport. “Si Pedro Sánchez no té principis, per què volen que governi?”, va dir des de Mataró, on va afirmar que “si el 10 de novembre guanya ERC i no el PSC a Catalunya, s’estarà afavorint una victòria de la dreta” i s’estarà acontentant “sectors de l’independentisme que creuen que per eixamplar la base necessiten la pitjor Espanya possible”.

Des de Rubí, Jaume Asens, cap de llista d’En comú Podem, va acusar el PSOE d’haver renunciat a “regular els lloguers” davant del “paradís fiscal” dels fons voltor i va defensar que els comuns són la “opció útil” per plantar cara a aquests fons. “No pot ser que els preus del lloguer els fixin els fons voltor i no les institucions públiques”, va dir.

El presidenciable al govern espanyol per C’s, Albert Rivera, des de Màlaga, va tornar a reclamar que s’apliqui a Catalunya el 155, que el govern intervingui els comptes de la Generalitat, que el Ministeri de l’Interior passi a controlar els Mossos d’Esquadra i que l’Estat recuperi les competències penitenciàries.Per la seva banda, i des de Santander, el líder de Vox, Santiago Abascal, va assegurar que Catalunya “ha viscut un cop d’estat sistemàtic des de l’època de Jordi Pujol fins al govern de Torra amb una característica permanent: la impunitat regalada pels governs del PSOE i el PP ”.

Descarto pactar amb el PP, però jo pregunto a Iglesias si tornarà a impedir un govern socialista
Pedro Sánchez
president del govern en funcions
Sánchez vol reeditar un govern Frankenstein i pactar amb Podem i els independentistes
Pablo Casado
candidat a la presidència del govern espanyol pel pp
Si a Catalunya el 10-N guanya ERC i no el PSC s’estarà afavorint una victòria de la dreta
Miquel Iceta
primer secretari del psc
No pot ser que els preus del lloguer els fixin els fons voltor i no les institucions públiques
Jaume Asens
candidat d’en comú podem
Si nosaltres no podem ser lliures, serem ingovernables
Mireia Vehí
candidata a les eleccions de la cup
Amb Pedro Sánchez és quasi impossible negociar res
Pere Aragonès
coordinador nacional d’ERC

La CUP vol “la revolta” i ERC rebutja Sánchez

La CUP vol ser a Madrid per ser “la veu de la rebel·lia contra el poder” i “estendre la revolta”. Així ho va dir la cap de llista a les eleccions espanyoles del 10-N, Mireia Vehí, en el seu primer míting de campanya, on va assegurar que un dels objectius de ser al Congrés dels Diputats és “aconseguir que tots els pobles de l’Estat s’aixequin defensant també el dret a l’autodeterminació” com una “esmena al seu règim”. “Si nosaltres no podem ser lliures, serem ingovernables.” També el primer dia de campanya el vicepresident del govern, Pere Aragonès, d’ERC, va criticar un Pedro Sánchez amb qui, va dir, “és quasi impossible negociar res”. Segons Aragonès, el que va fer ERC amb la seva abstenció va ser “posar el PSOE davant d’un mirall” perquè els seus votants veiessin com Sánchez no va voler fer un govern d’esquerres. “Per tot això ara nosaltres demanem a la gent d’esquerres que confiïn en ERC”, va dir. Al castell de Montjuïc va criticar la manera com es va exhumar Franco i que el PSOE convertís l’acte en una exaltació franquista. Va assegurar que durant la campanya no criticarà JxCat ni la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona