Política

El PP considera que si es confirma que el PSOE perd escons Sánchez “hauria de pensar a anar-se’n”

Els populars mantenen l’esperança de sumar prou suports per ser alternativa “fins a l’últim minut”

El secretari general del PP i director de campanya del 10-N, Teodoro García Egea, ha afirmat que si es confirma la caiguda en escons del PSOE Pedro Sánchez “hauria de començar a pensar a anar-se’n i a avaluar no presentar-se a una possible investidura”.

García Egea ha assegurat que els sondejos apunten que “només hi ha dues alternatives”, és a dir, o governa el PP o ho fa el PSOE. Fonts dels populars han assegurat que mantenen l’esperança de sumar prou suports “fins l’últim minut” i han recordat que és el que va passar a Madrid a les eleccions municipals del 26 de maig.

El secretari general del PP ha remarcat que “l’esperit d’Espanya Suma estava a la papereta del PP i els espanyols ho han sabut reconèixer veient les tendències de les enquestes”.

Sobre la baixada de la participació, García Egea ha recordat que són les quartes eleccions en quatre anys i ha dit que cal entendre el “cansament” dels ciutadans.

García Egea ha comparegut a la seu del PP aquest diumenge al vespre un cop han tancat els col·legis electorals i ha agraït les forces de seguretat desplaçades a Catalunya i que han garantit que es voti amb “normalitat”, segons ha destacat. Segons el secretari general del PP, ha estat un “treball impecable”.

Esperança de sumar “fins a l’últim minut”

Fonts del PP han demanat “prudència” i han recordat que a les eleccions municipals del 26 de maig, a Madrid, les dretes no van sumar “fins a l’últim minut”.

Sobre el resultat de Vox, que podria doblar resultat segons els sondejos, les mateixes fonts han dit que a algunes províncies -com Màlaga- es decidirà qui obté escó “per molt poc marge”.

Afirmen que el president del PP, Pablo Casado, està “tranquil” i satisfet per haver fet una campanya electoral “en positiu”.

D’altra banda, recorden que parteixen del pitjor resultat de la història del PP -amb 66 escons al Congrés- i que “passi el que passi tot apunta que milloraran”.

Casado segueix l’escrutini a la seu del PP, al carrer Génova de Madrid, acompanyat de la seva dona, de García Egea i del seu equip més pròxim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona