Política

Sánchez recorda a ERC que PSOE i Podem són els únics que aposten pel diàleg però matisa que ha de ser “dins la legalitat”

El líder del PSOE admet que caldrà acordar amb Podem la política territorial del nou executiu

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PSOE a la investidura, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dijous a ERC que el PSOE i Podem són les dues úniques formacions d’àmbit espanyol que aposten pel “diàleg” com a via per resoldre el que ara ha descrit com a “crisi política” a Catalunya.

Segons el president espanyol, les formacions que –com per ara fa ERC– s’oposen al govern “progressista” haurien d’explicar “quina solució proposen, quina alternativa”. En tot cas ha advertit que aquest diàleg ha de tenir lloc sempre en el marc de la “legalitat” i la Constitució i ha insistit que “els primers que han de parlar són els catalans” mitjançant la mesa de partits al Parlament de Catalunya que “ha de ser activada pels líders independentistes”. “A partir d’aquí lògicament el govern d’Espanya sempre estarà a favor de trobar una solució política a la crisi territorial”, ha dit, “però no es resoldrà en un mes, caldrà generositat i responsabilitat per totes les parts”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa amb l’exprimer ministre belga i actual president del Consell Europeu, Charles Michel, poc després que la trobada entre la portaveu parlamentària del PSOE, Adriana Lastra, i el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, hagi acabat sense acord.

Els republicans han fet públic un comunicat on han explicat que mantenen el ’no’ a la investidura “perquè no hi ha hagut cap indici que el PSOE abandoni la via repressiva per afrontar el conflicte polític existent entre Catalunya i l’Estat”. Sense aquestes garanties, segons ERC, “no hi podrà haver en cap cas un replantejament de la postura del Grup Republicà al Congrés”. Això no obstant, les dues parts han coincidit en la necessitat de “seguir mantenint els contactes”, d’aquí en endavant.

El líder del PSOE ha apel·lat a la generositat i responsabilitat de tots els partits “a excepció només dels que s’han autoexclòs, que és la ultradreta, perquè deixin pas a l’única opció de formar govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts