El PP ribetà presenta una moció perquè l'Ajuntament denunciï els immigrats il·legals, i després s'absté

El Partit Popular de Sant Pere de Ribes no va donar suport a la moció que el mateix grup va presentar dimarts perquè l'Ajuntament comuniqui a la policia els noms dels immigrats il·legals del municipi. La proposta dels populars no es va aprovar al ple, en tenir els vots en contra de tots els partits (PSC, ICV, ERC, UM9 i CiU-Via) i l'abstenció dels mateixos regidors del PP. La majoria de grups van demanar al partit que retirés la moció, perquè la consideren un atac a la convivència al municipi, i van lamentar la demanda del Partit Popular.

El document presentat pel PP es titula Moció per a la col·laboració i coordinació amb l'administració general de l'Estat en l'àmbit de la immigració. La proposta assegura que «els ajuntaments han pogut constatar que si no s'aplica una acurada política d'immigració finalment són els municipis que han de fer front, sense els mitjans i recursos necessaris, a una integració que resulta en aquests termes molt difícil o gairebé impossible».

Així, la moció demanava que l'Ajuntament comuniqués a la direcció general de la policia «la situació d'estança i/o residència il·legal» al municipi «de totes aquelles persones estrangeres de les quals tingui coneixement per la seva inscripció en el padró d'habitants o, en el seu cas, reclamar al govern de l'Estat que procedeixi a la sol·licitud permanent d'aquestes dades».

«El PP vol una immigració ordenada i amb drets, però també amb obligacions. La immigració il·legal ens perjudica a tots», va defensar inicialment el regidor del PP Rafael Rodríguez, tot i que després va abstenir-se en la votació. El també regidor del grup Felipe Alayeto va assegurar que la direcció del PP havia obligat el seu grup a presentar la moció, i va anunciar la seva abstenció.

Zona nova de vianants

El ple de dimarts va aprovar una moció per «mantenir la plaça Marcer lliure de vehicles» per convertir-la en zona de vianants, amb el suport de tots els grups. La proposta per demanar la renovació del Tribunal Constitucional va tenir els vots de tots els grups excepte d'UM9 i el PP, que van votar-hi en contra.

LA FRASE

RAFAEL RODRÍGUEZ
regidor del pp
«El PP vol una immigració ordenada i amb drets però amb obligacions. La immigració il·legal ens perjudica a tots»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona