Política

ERC pacta amb el govern espanyol destinar 100 milions a infraestructures ferroviàries

Aquesta partida forma part del paquet de 2.300 milions d’euros en inversions i transferències acordat entre els republicans i la Moncloa

60 milions d’euros seran per millorar l’alta velocitat al corredor mediterrani i 40 per a les Rodalies

ERC ha pactat amb el govern espanyol destinar cent milions d’euros dels pressupostos generals de l’Estat, que se segueixen debatent al Congrés, a infraestructures ferroviàries catalanes.

L’esmena pactada entre els republicans i l’executiu espanyol quedarà introduïda als comptes que s’aproven entre aquest dimarts i dijous, en què el Congrés vota un a un els capítols dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021.

L’acord especifica que 60 milions d’euros s’inverteixin en la millora de les línies d’explotació de l’alta velocitat per al corredor mediterrani i a l’estació de la Sagrera, i els 40 milions restants a la xarxa de Rodalies.

Aquests cent milions d’euros estaven encara sense assignar, a l’espera de poder negociar aquest capítol, dins dels 2.300 milions pactats que han permès el sí d’ERC al projecte de llei pressupostari, segons les mateixes fonts.

Segons els republicans, tot plegat té com a objectiu pal·liar el dèficit d’infraestructures per a Catalunya i aconseguir uns pressupostos que tenen com a resultat el que consideren una inversió “històrica” en un moment d’emergència social fruit de la pandèmia.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar divendres passat aquesta xifra de 2.300 milions en inversions i transferències quan va comparèixer al costat del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, per explicar l’acord assolit pel qual el partit independentista dona el seu vot afirmatiu als comptes.

Aragonès va qualificar aquesta quantitat com a “totalment excepcional” i la “més gran que rebrà Catalunya per part de l’Estat en aquest segle”. Segons el republicà, l’acord situa per primera vegada les inversions i transferències de capital lleugerament per sobre “del percentatge de Catalunya en el PIB estatal, una cosa que “mai s’havia complert” fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA