Política

Borràs demana a Illa que rebutgi pactar amb Vox

La candidata de Junts per Catalunya reconeix que no acceptaria vots de feixistes ni dels partits que van donar suport al 155

Va qualificar de “molt mala notícia” que puguin arribar al Parlament

“Al feixisme se’l combat i no s’accepten vots de feixistes.” La candidata de Junts, Laura Borràs, va demanar ahir al candidat socialista, Salvador Illa, que actuï amb “exigència ètica”, després de l’oferta del partit ultradretà Vox de donar-li suport en el cas que aconseguissin representació en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya i per evitar que l’independentisme torni a presidir el país. “Hem tingut un exemple lamentable a l’Ajuntament de Barcelona i espero que el senyor Illa recapaciti i surti a dir el que em sembla que èticament s’hauria de dir: no instrumentalitzar ni aprofitar els vots dels feixistes per poder ser president d’una institució que estaria tacada abans de començar només per aquest fet”, va opinar. A Borràs li van demanar el seu parer durant la presentació que va fer ahir al migdia del seu llibre Filla de l’1 d’octubre en un acte a l’Ateneu Barcelonès, que també es va poder seguir en directe per les xarxes.

“Jo vaig dir que no seria presidenta i ni tan sols acceptaria els vots dels partits del 155 perquè per saber quina acció política has de fer també has de saber quines línies vermelles no es poden travessar”, va confirmar Borràs.

La candidata va qualificar com a “molt mala notícia” la possibilitat que “partits que defensen aquest feixisme institucionalitzat com és Vox puguin entrar en la política catalana”.

De fet, de la vida política, Borràs va reconèixer que és un escenari desconegut, “terra ignota”, va dir. “És molt diferent vist des de dins que no pas des de fora”, va reconèixer. “És un escenari d’hostilitat i és una guerra en molts sentits”, va dir. “Hi ha una obstaculització permanent de la norma per posar fi a l’independentisme català”, assegurava Borràs. “Estan disposats a carregar-se la democràcia per posar fi a l’independentisme català”, va asseverar.

Per la candidata, “les males interpretacions permanents, el fet de capgirar les coses que planteges... és la part més difícil” de la política. “Sempre dic el penso i penso el que dic i faig el que dic.”

“No podem mostrar-nos indiferents amb les mentides i demano que ningú s’hi acostumi”, va defensar Puigdemont. “El país necessita que el governi gent amb moral de victòria”, va dir.

LA FRASE

Estan disposats a carregar-se la democràcia per posar fi a l’independentisme
Laura Borràs

El sí a la candidatura per no saber dir no

En la presentació del llibre, que explica com neix el seu compromís polític, Laura Borràs va compartir protagonisme amb el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va intervenir-hi per videoconferència. En un moment de la conversa, tots dos van recordar el moment en què Puigdemont va oferir a Borràs liderar la candidatura. “Em va dir: «No em pots dir que no»”, va recordar ahir Borràs, que va citar el poema de Montserrat Abelló “Aprenc a dir que no”. “Costa molt dir que no quan et fan propostes que impliquen un repte personal i col·lectiu com aquest”, va dir Borràs. “La política noble és un acte de servei i és vist així a les democràcies europees i així és com vull que es visqui a la República Catalana”, va manifestar Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona