Política

ERC diu a Albiach que triï ERC si vol un president d’esquerres

Aragonès defensa que són els únics que poden unir polítiques de progrés i un lideratge independentista

El candidat d’ERC en les pròximes eleccions catalanes, Pere Aragonès, va contestar ahir a la líder d’ECP, Jéssica Albiach, que si “vol un president d’esquerres a Catalunya ja sap que la seva opció és ERC”. Per a Aragonès només un govern liderat per la seva formació “pot fer possible que s’uneixin dos elements clau per al futur del país: un lideratge independentista i unes polítiques de progrés”. La candidata dels comuns havia manifestat que s’havia de tirar endavant “un tripartit d’esquerres” que permeti plantar cara a la resta de partits de la dreta i havia reiterat que no pactaria amb la dreta espanyola i catalana, incloent-hi JxCat. Un front comú que els republicans plantegen incloent-hi l’espai liderat per Laura Borràs, a més dels comuns, la CUP i el PDeCAT.

També va tenir paraules per a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ahir va obrir la porta a un govern amb el PSC. “Els que neguen a la ciutadania decidir el seu futur també intenten que l’independentisme no lideri les institucions catalanes”, va assegurar Aragonès. Un fet que no preocupa al candidat republicà perquè “la força” del seu partit “és la de la democràcia”, argumentant que “als independentistes” els “encanten les urnes”.

Participació i eleccions legítimes

Malgrat no ser la data que volen el govern i la majoria de partits i estar en vetlla pel que acabi decidint el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el també vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar que cal “afavorir la participació” en els comicis del 14-F. Sobre el fet que es pugui produir un alta abstenció per la pandèmia, el vicepresident va deixar clar que “sigui quina sigui la participació, seran eleccions plenament legítimes”. Tot i que els experts auguren una pressió assistencial en el sistema sanitari molt alt durant la campanya i el dia dels comicis, Aragonès va explicar que s’ampliarà la informació per “enfortir la sensació de seguretat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona