Política

Illa creu que Borràs ha de donar explicacions sobre la seva imputació: “No tot són conxorxes”

El candidat del PSC diu que per ser investit cal “una conducta fora de dubte” però defensa la presumpció d’innocència

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, creu que la candidata de JxCat, Laura Borràs, haurà de donar explicacions sobre la seva situació judicial, ja que està investigada pel Tribunal Suprem per un presumpte de cas de prevaricació, malversació, frau i falsedat documental quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes. “No tot són conxorxes. No hi ha conxorxes”, ha valorat Illa en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press. Sobre si una persona investigada per la justícia pot ser investida com a presidenta, Illa ha dit que a JxCat “sabran, ells l’han presentada”. Ha afirmat que cal tenir “una conducta fora de dubte” però també ha demanat respectar la presumpció d’innocència.

Illa ha negat “conxorxes” en la investigació de la candidata de JxCat i ha dit que s’investiga si una persona ha fet alguna acció reprovable o no.

D’altra banda, l’endemà que el PP català vetés Illa com a candidat i avisés que només acceptaria donar suport a la investidura d’un altre “constitucionalista de consens”, el candidat socialista ha dit que no ho “accepta”. “Qui és el candidat del PSC ho decideix el PSC”, ha reblat. I ha dit que es presentarà a la investidura de totes maneres, si guanya el 14-F, i que els populars “facin el que creguin convenient” sobre un suport a la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.

Liderar la reforma del finançament autonòmic

Illa també ha afirmat que vol “liderar” la reforma del finançament autonòmic des de Catalunya, i que serà “assidu visitant a les dependències del govern espanyol” per negociar acords del país. Ha defensat “construir Catalunya des de Madrid”. D’altra banda, Illa vol “reorientar” les delegacions de la Generalitat a l’exterior a la promoció econòmica i cultural de Catalunya i no a la “propaganda independentista”. Ha dit que no vol que el país perdi presència, però creu que cal redreçar les delegacions perquè facin “la feina que preveu l’Estatut”.

També es compromet a “reforçar” la presència de Catalunya a Brussel·les, i ha lamentat que “fa anys que cap responsable de la Generalitat ha estat rebut per càrrecs rellevants i on es juguen coses del futur”. En aquest sentit, promet una major implicació en l’euroregió i el comitè de regions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona