Política

Incidents en els actes de Vox a Salt i Valls

Els Mossos carreguen contra els manifestants antifeixistes i utilitzen projectils de ‘foam’

Abascal critica la policia catalana per la seva “inacció”

Els actes electorals de Vox aquest diumenge ha Salt (Gironès) i Valls (Alt Camp) han acabat amb enfrontaments entre els Mossos i els manifestants contraris a la presència de l’extrema dreta.

Desenes de persones s’han concentrat als voltants de la plaça Llibertat de Salt per protestar contra un acte electoral on ha participat el president de Vox, Santiago Abascal, i la diputada de la formació ultradreta al Congrés Macarena Olona. Un dispositiu dels Mossos ha mantingut els manifestants separats del míting.

No obstant això, durant la intervenció d’Abascal els manifestants llançat objectes com ous, cebes, tomàquets, taronges i grava als integrants del partit ultradretà.

Abascal s’ha arribat a encarar amb els concentrats i durant el seu discurs ha titllat els Mossos d’Esquadra de “policia política” per la seva “inacció”. A més, ha acusat el departament d’Interior de ser “còmplice” dels manifestants per la seva “passivitat total”.

De la seva banda, Macarena Olona ha afirmat que Vox “no farà un pas enrere” davant dels “salvatges” i ha afegit: “Ja us coneixem. Us hem combatut al País Basc i ara a Catalunya”.

En un comunicat, Vox ha explicat que Abascal s’ha dirigit al cap del dispositiu policial per mostrar-li els objectes que li estaven llançant. Segons la formació, “el responsable del dispositiu no ha proporcionat cap tipus de resposta a la demanda de seguretat” del seu líder.

Els Mossos, però, han carregat contra els participants en la protesta i han disparat projectils de foam. A més, els agents han identificat un veí que passava en bicicleta i que ha llençat a terra la carpa que Vox havia instal·lat a la plaça.


Cops de porra a Valls
El llançament d’objectes i les càrregues policials s’han reproduït en la visita del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, a Valls (Alt Camp).

El dirigent ultradretà s’ha passejat pels carrers de municipi escortat per un ampli dispositiu policial, format per desenes d’agents i vuit unitats de la BRIMO, per impedir que es produïssin xocs amb els manifestants antifeixistes que protestaven contra el partit d’ultradreta. Durant el recorregut hi ha hagut moments de tensió entre els simpatitzants de Vox i els manifestants, que els han llançat ous. Els veïns han desplegat una estelada de grans dimensions a la façana d’un edifici. A més, han posat ’Els Segadors’ a tot volum just quan els de Vox han entrat a la plaça del Portal Nou, on s’ha celebrat l’acte polític.

Quan l’acte ja s’havia acabat, un grup més reduït que els 200 manifestants inicials s’han desplaçat del Portal Nou fins a la Font de la Manxa. En aquest punt, i quan ja no quedaven simpatitzants del partit d’extrema dreta, els Mossos han encapsulat els manifestants i s’han produït els enfrontaments.

Els incidents a Salt i Valls es produeixen l’endemà dels registrats a Vic (Osona), on la visita d’Ortega Smith i el cap de llista de Vox pel 14-F, Ignacio Garriga, va acabar amb el llançament de pedres i altres objectes contra la comitiva de cotxes de la formació d’extrema dreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona