Política

Policia i jutjat s'enfronten per la detenció de Ripoll

El president de la Diputació d'Alacant declara davant el jutge

El PP atribueix l'operació a una conxorxa del ministeri

L'organisme provincial va mentir negant cap imputació del detingut

L'actuació de la policia abans-d'ahir a Alacant i a Oriola que es va saldar amb la detenció del president de la Diputació, José Joaquín Ripoll, i altres 10 empresaris i regidors populars per la seva possible implicació en l'adjudicació irregular de contractes porqueria al Baix Segura va aixecar ahir un gran enrenou per la manera com es va fer.

Des del jutjat d'Oriola que investiga l'anomenat cas Brugal van enviar un comunicat al matí en què deixaven en mal lloc la policia en assegurar que ells no tenien prevista cap citació per avui ni per demà dels detinguts ahir al matí i posats en llibertat a última hora de la tarda.

La confusió es va estendre durant tot el dia. El president de la Diputació d'Alacant en una roda de premsa al matí assegurava amb una certa sorna que ningú li havia dit de què se l'acusava però que estava citat pel ministeri fiscal a les 14 hores d'avui per declarar davant el jutjat d'Oriola que investiga aquest cas des de 2007.

El dia anterior, des de la Diputació d'Alacant van aprofitar precisament aquesta descoordinació entre fiscalia, policia i jutjat d'Oriola per enviar un comunicat en què s'afirmava que el seu president havia estat posat en llibertat sense càrrecs. Un extrem fals tenint en compte que és el jutge el que ha de determinar-ho avui i no la policia que el va interrogar ahir. Ripoll va negar que hagués sortit aquest comunicat de la Diputació i va rematar que si s'havia enviat aquest comunicat havia estat sense el seu consentiment. Ripoll declararà avui davant el jutge com a sospitós de possibles delictes de prevaricació, tràfic d'influències i suborn juntament amb l'empresari Enrique Ortiz. Serà per tant el jutge avui qui decidirà si l'imputa o no. Per la seva part, l'alcaldessa d'Oriola, Mónica Lorente, va confirmar que els seus tres regidors detinguts pel mateix cas declararan demà divendres.

No va ser fins a mitja tarda que des del TSJV es va enviar un comunicat aclarint la confusió. S'hi afirmava que el jutge d'Oriola acabava de ser informat “verbalment i no de manera oficial” per part de la policia de les detencions i citacions dels 11 acusats i que havia estat del tot legal l'actuació de la policia. Des del PP van qualificar de “bastant estranya” i “desproporcionada” l'actuació de la policia i la van atribuir a una nova confabulació del ministeri contra el seu partit mentre que el delegat del govern central al País Valencià, Ricardo Peralta, la va qualificar d'“eficaç i respectuosa”.

LA FRASE

El dia va començar amb la sospita sobre Ripoll i va acabar amb la sospita sobre Rubalcaba
Esteban González Pons
vicesecretari estatal de comunicació del PP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia