Política

L’empresonament de Hasél encén els carrers

Els Mossos disparen bales de foam a Barcelona contra manifestants proHasél que els llançaven objectes i cremaven contenidors

Enfrontaments a Girona amb la policia durant la manifestació que ha congregat 5.000 persones

Els Mossos han disparat bales de foam contra alguns manifestants que participaven en l’acte per reivindicar la llibertat de Pablo Hasél a Barcelona i que els han llançat objectes, entre els quals pedres, i han cremat contenidors.

Els fets han tingut lloc al carrer de Bosch, on els manifestants han arribat després de sortir de plaça Lesseps, i que fins a aquest moment havia tingut un caire festiu. La concentració es movia enmig de càntics i reivindicacions a favor de l’artista amb una pancarta al capdavant amb la inscripció ’Llibertat Pablo Hasél’. Quan han arribat al carrer Bosch, però, una desena d’agents impedia l’accés i alguns concentrats els han llançat objectes, entre els quals pedres. Els Mossos han respost amb les bales de foam.

A banda del llançament d’objectes, també ampolles de vidre, hi ha hagut almenys una desena de contenidors cremats en el marc d’una manifestació que ha concentrat 1.700 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona. Altres imatges de la manifestació, però demostrarien que l’assistència a les protestes superava àmpliament els números facilitats des de la Guàrdia Urbana.

Al carrer Mallorca, els manifestants han saquejat una sucursal bancària d’Ibercaja i han tret el mobiliari de l’interior per fer barricades i continuar amb el llançament d’objectes contra la línia policial.

A Girona, els manifestants també s’han enfrontat amb la policia durant la manifestació que ha congregat 5.000 persones. La protesta ha començat a la plaça 1 d’Octubre i, des d’allà, els manifestants han anat fins a la Delegació del Govern (on han llegit un manifest) i l’edifici dels Jutjats. Aquí, alguns d’ells han llançat objectes i un petard contra les furgones dels antiavalots. Allà on la tensió ha acabat esclatant, però, ha estat davant la Subdelegació de l’Estat. Els manifestants han llançat pedres i petards contra l’ARRO i la Brimo que custodiaven l’edifici, han desplaçat tanques i han acabat tirant-los pedres, vidres i escombraries (que han tret d’uns contenidors que han bolcat). La policia respon amb salves i bales de foam. Algunes entitats bancàries també han patit atacs.

També Lleida ha concentrat unes dues mil persones, 1.400 segons la Guàrdia Urbana de Lleida, per reclamar la llibertat del cantant. La manifestació ha sortit de la plaça de la Catedral, on s’ha posat un rap de l’artista lleidatà per un megàfon abans que la gent comencés a caminar. Els concentrats han recorregut l’eix comercial i han fet parades en diversos indrets, la primera de les quals davant la seu del PSC. Allà han cridat “PSOE i Podem, repressors” i han llançat ous i alguna pedra de petites dimensions a la façana, tot i que bona part han anat a parar a una furgoneta dels Mossos. Després han parat davant la Paeria i davant la seu del PP, on s’han sentit crits de “feixistes”. Els manifestants de la concentració a favor de la llibertat de Pablo Hasel a Lleida s’han enfrontat als Mossos d’Esquadra llançant-los objectes com ampolles de vidre i pirotècnia i cremant contenidors pels carrers del centre de la ciutat. Els Mossos han respost als atacs amb salves i dispersant la concentració amb les furgonetes a gran velocitat.

Per la seva banda, centenars de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a la Plaça Major de Vic per donar suport al raper lleidatà Pablo Hasél, que ha estat detingut aquest matí a Lleida. Un cop finalitzada la protesta, els concentrats s’han desplaçat cap a l’edifici dels jutjats i, finalment, a la comissaria dels Mossos. Aquí, segons informa el cos policial, grups de persones “amb actitud violenta” han protagonitzat diversos incidents. Segons les mateixes fonts, els concentrats haurien trencat els vidres del jutjat i haurien llançat pedres contra la comissaria dels Mossos i la primera línia policial.

Quinze detinguts a les protestes en els aldarulls a les protestes

Almenys 15 persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit en el marc dels aldarulls a Lleida, Vic i Barcelona per l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasél, segons han informat els Mossos d’Esquadra.

8 de les detencions s’han practicat a Lleida, 4 a Vic (una l’ha practicat la Guàrdia Urbana) i 3 a Barcelona. També hi ha hagut aldarulls a Girona, però de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts.

Almenys dos manifestants haurien rebut impactes de bales de foam al cap

Segons l’associació de defensa dels drets humans Iridia, almenys dues persones haurien patit ferides a Barcelona després de rebre impactes amb bales de foam a la zona del cap.

Els Mossos d’Esquadra també han notificat que 17 agents de la policia catalana han resultat ferits, tres d’ells a Barcelona i dos a Lleida.

En total, segons el SEM, hi ha hagut 5 assistències amb 4 trasllats a centres mèdics a Barcelona, 5 assistències i 3 trasllats a Lleida, a Reus una persona ha estat traslladada a un centre mèdic, a Vic hi ha 5 assistències encara actives i a Girona s’ha assistit una persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom