Política

La Moncloa creu que la votació del suplicatori demostra la confiança d’Europa en la justícia espanyola

González Laya considera que l’Eurocambra ha llançat el missatge que la qüestió catalana “es resol a Espanya, no a Europa”

María Jesús Montero, portaveu del govern espanyol, s’ha mostrat confiada que la votació a l’Europarlament no implicarà cap canvi en la relació amb ERC

La Moncloa considera que el resultat de la votació al Parlament Europeu –que ha aixecat la immunitat a l’expresident Carles Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí per 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions– demostra la confiança d’Europa en la justícia espanyola i “la solidesa de l’estat de dret a Espanya”.

Segons la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, amb aquesta decisió el Parlament Europeu assenyala que un eurodiputat no es pot valdre de la seva condició per esquivar la justícia i que “els problemes de Catalunya es resolen a Espanya, no a Europa”. “Aquesta és la línia del govern d’Espanya allargant la mà a les forces catalanes per buscar una solució a través del diàleg i la negociació”, ha dit.

Per la seva banda, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu sent “satisfacció” pel fet que el Parlament Europeu ha aixecat la immunitat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Segons Montero ara correspon a la justícia fer els passos perquè Puigdemont pugui ser jutjat a l’Estat. Ha restat transcendència al fet que els diputats de Podem hagin votat en contra del suplicatori, i s’ha mostrat confiada que no implica cap canvi en la relació amb ERC. “La posició del govern d’Espanya és absolutament coneguda per tot l’espectre polític i no modificarem la nostra vocació de diàleg i d’intentar arribar a acords puntuals amb formacions que no comparteixen el resultat del suplicatori”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA