Política

El Suprem torna al TSJC la causa contra Borràs

El Tribunal Suprem (TS) ha retornat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la causa oberta contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per prevaricació, malversació, falsedat documental i frau a l’administració, ja que ha deixat de ser diputada al Congrés. El Suprem va acordar l’obertura de procediment a Borràs el 17 de desembre del 2019, després d’estudiar l’exposició raonada remesa per la magistrada del jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, que indicava que Borràs hauria trossejat diversos contractes per poder adjudicar-los a un conegut seu quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Havent perdut la condició d’aforada en deixar el Congrés dels Diputats, el TS remet la causa al Superior de Catalunya, que ja l’havia instruït inicialment quan Borràs exercia de consellera de Cultura, perquè els magistrats del Suprem encara no havien obert judici oral. Fonts del Suprem admetien ahir que les diligències de la causa estan força avançades, però no concloses, raó per la qual havien de tornar al tribunal català. Aquesta decisió també afecta l’altre imputat, l’informàtic presumptament afavorit per Borràs, Isaías Herrero Florensa, a qui va estendre la seva competència.

Borràs, en una entrevista a Ràdio 4, va desmentir ahir que hagi proposat cap modificació d’un article del reglament del Parlament, concretament el 25.4. Va reiterar que no se sent interpel·lada per aquest article perquè no ha comès cap mena de corrupció. El 25.4 estableix que si s’obre un judici oral per delictes “vinculats a la corrupció” contra algun diputat se’l suspendrà de manera immediata. Però Borràs nega que aquest punt es pugui relacionar amb el cas pel qual se la investiga, perquè circumscriu el cas a una presumpta adjudicació irregular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona