Política

Els europeus reforcen la confiança en la UE

Els espanyols són els ciutadans amb el posicionament menys clar respecte de la Unió Europea

La salut apareix com la principal preocupació a l’últim Eurobaròmetre

Gairebé la meitat dels europeus (49%) confia en la Unió Europea (UE), segons l’últim informe de l’Eurobaròmetre. Les enquestes de la Comissió Europea (CE) s’han realitzat durant el febrer i el març del 2021.

Els ciutadans reforcen la confiança en la comunitat europea després d’una pujada de sis punts percentuals respecte de l’enquesta de l’Eurobaròmetre de l’estiu del 2020. Es tracta del nivell més alt registrat d’ençà de la primavera del 2008.

Destaca que el primer país amb un posicionament menys clar respecte de la UE és l’Estat espanyol, on el 47% dels ciutadans tenen una opinió “neutral” de la UE. El 40% té una visió positiva i només el 12% en té una negativa.

A escala general, gairebé la meitat dels europeus, el 47%, té una imatge positiva de la UE, mentre que només el 14% en té una imatge negativa. Un 39% en té una imatge neutral.

Els països on hi ha qualificació més positiva de la UE són Irlanda (74%), Portugal (64%) i Lituània (61%). Els països que tenen una imatge més negativa de la UE són Eslovàquia (34%), Àustria (36%), Grècia i Itàlia (tots dos el 38%).

Tot i l’augment en la confiança dels ciutadans respecte a la UE, els governs nacionals i els parlaments nacionals no han experimentat la mateixa tendència positiva.

Respecte a aquestes institucions, els ciutadans han disminuït la seva confiança i la xifra registrada ha estat un 36% i un 35% respectivament.

Pel que fa a les preocupacions dels europeus, l’Eurobaròmetre indica que la salut s’ha convertit en el problema que més inquieta els ciutadans. Gairebé quatre de cada deu ciutadans (38%) considera que és el problema més important per afrontar per davant de la situació econòmica, que preocupa al 35% dels enquestats.

Altres qüestions que preocupen els europeus són la situació de les finances públiques dels estats membres (21%), seguit del medi ambient i el canvi climàtic (20 %), i la immigració (18%). Aquest últim punt ha registrat una baixada de cinc punts i ha deixat de ser una de les tres preocupacions principals per primera vegada des de l’estiu de 2014.

L’atur ocupa la sisena posició, amb un 15 %.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES