Política

ERC i Junts avancen en les negociacions

Els partits perfilen els mecanismes de coordinació i nous aspectes del pla de govern

Les dues formacions encara mantenen diferències sobre el consens estratègic i el paper del Consell per la República

L’equip negociador d’ERC ha assegurat que després d’una nova reunió al Parlament aquest dilluns les converses amb Junts “avancen” i que en la darrera cita s’ha “treballat molt”.

Abans de la trobada a Lledoners prevista per aquest dimarts, fonts d’ERC han explicat que els mecanismes de coordinació entre els dos grups parlamentaris estan “gairebé tancats” i que les negociacions pel pla de govern estan “avançades”.

Des d’Esquerra han apuntat també que l’eix social que ha de tenir el futur govern està pràcticament acordat i que els equips negociadors s’intercanvien les darreres esmenes. També han prosperat les converses sobre el terreny econòmic i territori.

Les diferències es mantenen en relació amb el consens estratègic i el paper que ha de tenir el Consell per la República. “Seguim treballant per aproximar posicions”, han comentat fonts de Junts.

Les mateixes fonts han explicat que l’eix social està “encarrilat” i que els espais de coordinació estan avançats i pendents d’un “retorn formal”. Sobre l’eix econòmic han dit que hi ha menys carpetes obertes però que cal seguir-ne parlant, mentre que sobre l’eix institucional encara no han rebut cap document per part d’ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia