Política

ERC i Junts descarten un acord abans de l’1 de maig

Després de la cimera de Lledoners, les dues formacions apunten a una possible entesa en dies posteriors a la data

Tal com ja havia donat a entendre el portaveu d’ERC en les negociacions per formar govern, Sergi Sabrià, l’acord amb Junts podria tancar-se més enllà del Primer de Maig. Fonts de tots dos partits consultades per Efe donaven per fet ahir que no hi haurà pacte tancat abans d’aquest dissabte 1 de maig, el dia que el candidat a president, l’actual vicepresident en funcions, Pere Aragonès, havia posat com a límit per començar a explorar un govern alternatiu sense la presència de Junts –un govern, però, que requeriria del suport de Junts en la investidura, tal com es va mostrar predisposat a fer el mateix secretari general de la formació, Jordi Sànchez.

Abans de la cimera negociadora de dimarts a la presó de Lledoners entre els líders de les dues formacions, Sabrià ja havia obert la porta a un acord de govern més enllà del Primer de Maig traient importància a la interpretació de la data com un ultimàtum. D’“impossible” ja qualifiquen les fonts d’ERC i Junts consultades per l’agència la possibilitat de tancar un acord de govern imminent, però no descarten que aquest pugui arribar pocs dies després. En aquest sentit, la reunió de fins a quatre hores de dimarts entre Sànchez i Aragonès, però també amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, va propiciar el primer comunicat conjunt de les dues formacions confirmant que la negociació avançava i refermant que s’havien conjurat per dur-la a bon port.

Òmnium demana “generositat” per afrontar la crisi

Òmnium Cultural va compartir ahir amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el document Per un país culturalment viu, socialment just i políticament lliure en què l’entitat fixa la seva posició política. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, va explicar que havia fet arribar a la presidenta del Parlament la necessitat “d’una estratègia unitària per fer front a la repressió” i culminar el procés d’autodeterminació. Mauri va rebutjar un cop més valorar l’allargament de les negociacions entre ERC i Junts per formar govern perquè, reitera, no correspon a l’entitat fixar dates ni vol afegir pressió a una ja de per si difícil conjuntura negociadora: “Estem convençuts que s’està treballant perquè hi hagi el millor acord possible”. Mauri sí que va demanar “generositat” a tots els actors polítics per afrontar la crisi social, però també democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona