Política

En llibertat una de les preses per les protestes de Hasél del febrer

L’Audiència de Barcelona va acordar ahir la posada en llibertat d’una noia catalana, veïna del Vallès, que ha estat des del 27 de febrer en presó provisional acusada amb altres cinc joves italians i una noia francesa (que continuen tancats) de formar part d’un grup criminal, desordres i de temptativa d’homicidi pels aldarulls d’una manifestació a favor de Hasél a Barcelona i en la qual es va cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb un agent a dins que va sortir-ne il·lès. La secció desena subscriu els arguments de l’advocat de la noia, el penalista Josep Maria Torrent, que els Mossos han d’aclarir els indicis i la seva participació en els fets –per ara se li atribueix haver llençat a una paperera una bossa amb líquid inflamable a dins– i també que hi ha inexistència de risc de fugida, ja que és estudiant, viu amb els pares i no hi ha perill de reiteració delictiva. Amb tot, li retira el passaport i li ordena compareixences setmanals al jutjat.

D’altra banda, l’ANC i Òmnium van anunciar ahir la seva participació en la manifestació transversal convocada a Lleida el dia 15 per reivindicar la llibertat del raper Pablo Hasél quan es compliran tres mesos del seu empresonament. Responsables de les dues entitats compareixien ahir al costat de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél per fer una crida a la participació en la protesta, en la qual prendrà part la “màxima representació“ de totes dues entitats, segons l’ACN. En aquest sentit, l’Assemblea hi confirma l’assistència de la seva presidenta, Elisenda Paluzie. La manifestació començarà a les 5 de la tarda davant del rectorat de la UdL, a la plaça Víctor Siurana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona