Política

La CUP demana al Govern en funcions una moratòria a les energies renovables i la derogació del decret sobre la matèria

Els anticapitalistes veuen “vergonyosa” la normativa i reclamen l’aprovació d’una nova llei de transició energètica

La CUP ha demanat aquest dimecres que el Govern en funcions faci ja una moratòria de tots els macroprojectes de les energies renovables. En una compareixença a la sala de premsa del Parlament de Catalunya, la diputada de la formació, Laia Estrada, ha instat a l’executiu a derogar el Decret Llei 16/2019 i aprovar una nova llei de transició energètica abans del 2022. “És un autèntic insult acusar la CUP d’estar en contra de les energies renovables. Del que estem en contra és d’un model pervers que està pensat exclusivament per defensar els interessos dels de sempre”, ha lamentat. Estrada ha denunciat que el decret és una “autèntica vergonya” i ha reivindicat una transició energètica que sigui “real” i no una “eina al servei de l’IBEX 35”.

“Això significa desemmascarar la hipocresia que representa que avui el 65% de la potència eòlica es trobi en mans d’empreses com EDP, Endesa, Iberdrola, Naturgy o Acciona, que són precisament algunes de les principals empreses més contaminants en tot l’estat espanyol”, ha dit Estrada. En aquest sentit, ha celebrat que l’acord amb ERC contempli l’aprovació d’una nova llei d’energètica, tot i que encara estan negociant la derogació del decret amb els republicans.

En aquest sentit, els anticapitalistes han llançat la campanya ‘Sí a les renovables, salvem el territori!’. La iniciativa sorgeix com a resposta a les conseqüències sobre el territori que, diuen, està comportant aquest decret. La campanya denuncia la proliferació de molts projectes de macrocentrals eòliques i solars allunyats dels centres de consum energètic i amb “greus impactes” sobre el medi natural i les activitats econòmiques de les zones on s’estan promovent.

Per altra banda l’exdiputada de la CUP, Natàlia Sánchez, ha lamentat que l’any 2019 el decret es va treballar “d’esquenes al territori”, que no permetia escoltar experts ni el món municipal, que estava regit per criteris economicistes i que plantejava un mapa de la producció d’energies renovables “preocupant i desequilibrat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans