Política

Llarena conclou la instrucció contra Serret per malversació i desobediència

És el pas previ a l’inici del judici oral

Encara no se sap si el procés continuarà al Tribunal Suprem o passarà TSJC

El jutge del Tribunal Suprem (TS) espanyol Pablo Llarena ha donat per acabada la instrucció del sumari contra l’exconsellera d’Agricultura de la Generalitat Meritxell Serret, acusada de delictes de malversació i desobediència pel referèndum de l’1-O. És el pas previ al judici.

En una interlocutòria de quatre pàgines, el magistrat disposa que es remeti testimoni la causa, amb tots els seus elements, “a la Sala competent per revisar la conclusió” de la instrucció.

A l’escrit hi  exposa que ja s’han practicat “totes les diligències que es consideraven oportunes per a l’esclariment dels fets” i per determinar “la participació de Serret i les circumstàncies que van concórrer”. Segons el jutge, “en la mesura que no s’ha de fer cap altra indagació” s’ha de “concloure el sumari”.

El magistrat dona un termini de quinze dies a les parts perquè presentin al·legacions contra aquesta interlocutòria, que és el pas previ a l’inici del judici oral al Tribunal Suprem.

Recorda que Serret no va ser jutjada al procés de l’1-O a la Sala Segona del Suprem perquè es trobava a Bèlgica “en situació de rebel·lia”. No obstant això, recull que va comparèixer davant seu l’11 de març del 2021 i va prestar declaració el passat 30 d’abril. En aquest sentit, subratlla que la diputada republicana es troba en situació de llibertat provisional “i a disposició de la present causa”.

Serret va abandonar l’exili de Bèlgica el passat 11 de març –després de tres anys i un cop va ser elegida diputada al Parlament de Catalunya per ERC– i va comparèixer al Suprem per posar-se a disposició del jutge, que la va cridar a declarar el passat 30 d’abril.

Segons va explicar ella mateixa, en la declaració va reconèixer que malgrat haver rebut els “advertiments” del Tribunal Constitucional, va assumir el “mandat democràtic” de tirar endavant el referèndum de l’1-O. No obstant això, va assenyalar que des de la conselleria d’Agricultura que ella dirigia “no es va assumir mai cap mena de cost relacionat amb el referèndum”.

Dues de les incògnites del seu procés és si tindrà lloc al Suprem o bé si passa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com podrien demanar les defenses.

Tampoc se sap encara si al judici es mantindrà l’acusació per malversació, l’única que comporta presó. La pena per desobediència és de multa i inhabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona