Política

Aragonès i Sànchez mantenen contactes per explorar una solució

Acorden que els equips negociadors d’ERC i JxCat es tornin a reunir

ERC i comuns es tornen a reunir i creen un grup de treball per concretar els punts programàtics d’un possible acord

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, mantenen contactes per explorar una solució després d’haver embarrancat les negociacions en els últims quatre dies.

Fonts republicanes han explicat que Aragonès i Sànchez estan “en contacte permanent i diari”, malgrat que les relacions van quedar molt tocades dissabte passat, quan el candidat republicà a la investidura va anunciar que ja no seguiria negociant un govern de coalició amb JxCat, formació a la qual acusa de dilatar la negociació, i que a partir d’ara només contemplaria governar en solitari.

Aquest dimarts a la tarda, els equips negociadors d’ERC i JxCat tornaran a reunir-se, com han acordat Aragonès i Sànchez, segons les mateixes fonts.

Aragonès preveu seguir mantenint “els contactes necessaris amb Sànchez, en el moment i de la forma que siguin necessaris”, tenint en compte la condició de pres del secretari general de JxCat.

ERC busca ara lligar el suport de JxCat a la investidura d’Aragonès, abans que expiri el termini límit del 26 de maig, per evitar així una repetició electoral.

ERC i els comuns avancen en la negociació en una altra reunió al Parlament

Agències

En paral·lel als contactes entre Aragonès i Sànchez, Esquerra i En Comú Podem avancen en la negociació per lligar el suport dels comuns a la investidura de Pere Aragonès.

Els equips negociadors de les dues formacions han celebrat aquest dimarts una segona reunió aquest dimarts a la tarda al Parlament.

Fonts dels comuns han valorat positivament la trobada, en la qual s’ha acordat crear un grup de treball per parlar de cada eix programàtic d’un futur govern, que ERC vol liderar en solitari, encara que En Comú Podem no renuncia a entrar-hi.

En la reunió d’ahir dilluns, l’equip negociador dels comuns –integrat per David Cid, Susanna Segòvia i Lucas Ferro- va plantejar a ERC un acord basat en cinc eixos: canvi climàtic i transició ecològica, salut, reactivació econòmica, feminisme i diàleg i compromís amb la llibertat dels presos.

En la segona reunió d’avui les dues formacions han decidit “aprofundir” en els temes sectorials d’un possible pacte, ara amb un grup específic per a tractar-los. Fonts de la negociació han apuntat que aquest grup permetrà posar “negre sobre blanc” i treballar més en profunditat l’acord. La reunió, als despatxos d’ERC del Parlament, ha començat poc abans de tres quarts de cinc i ha acabat una hora més tard, a tres quarts de sis.

En les seves negociacions ERC i JxCat van decidir constituir diversos grups per a cada àmbit sectorial, mentre que ara comuns i ERC han decidit que serà només un grup per a tots els àmbits.

Els comuns no observen cap escull “insalvable” amb ERC, tot i que mantenen la línia vermella que JxCat no formi part del futur el govern. Durant la reunió d’avui han tornat a posar sobre la taula la seva voluntat de formar part del govern i han tornat a advertir contra la presència de JxCat a l’executiu.

Encara que després de la reunió de dilluns els equips negociadors van expressar que confiaven tancar un acord aquesta setmana, fonts presents a la trobada d’aquest dimarts han admès que probablement encara tardarà uns dies en arribar, ja que primer cal constituir els grups de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs