Política

Colau proposa crear un Pla de Barris Metropolità

Es pretén redistribuir uns 80 milions entre les zones més vulnerables

L’alcaldessa assegura que els blocs de formigó s’aniran retirant “progressivament” i no descarta nous radars a la ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat la creació d’un Pla de Barris Metropolità que incorpori la inversió d’uns 80 milions que fa cada mandat la ciutat en la seva àrea metropolitana. Colau ha explicat a RAC1 que l’objectiu és actuar en aquells barris amb majors índexs de vulnerabilitat, com per exemple l’eix del Besòs. L’alcaldessa ha considerat que quan hi hagi Govern demanaran que hi hagi un pla d’abast català però de moment fan aquesta proposta metropolitana a l’AMB. “S’ha de prioritzar aquesta redistribució”, ha dit. D’altra banda, ha explicat que els blocs de formigó emprats en l’ampliació de terrasses s’aniran retirant “progressivament” i substituint per altres fórmules. D’altra banda, no ha descartat més radars a la ciutat.

L’alcaldessa ha explicat que els 44 radars que està previst que entrin en funcionament al a ciutat ho faran de manera progressiva i ha afirmat que “és possible que n’acabin sent més”. Ho ha justificat pel fet que és imprescindible baixar la velocitat dins de la ciutat per evitar accidents. “Si la gent no ho fa voluntàriament, haurà de ser amb radars”, ha mencionat.

Ha afegit que, de totes maneres, cal reduir el trànsit a la ciutat i ha reconegut que és imprescindible millorar el transport públic. Per exemple, ha apostat per la creació de zones d’aparcament en l’àmbit de l’àrea metropolitana que permetin aparcar i a partir d’allà seguir amb tren fins a Barcelona. Novament tampoc ha descartat la creació d’un peatge: “Estem oberts a estudiar-ho”.

Colau ha defensat que és imprescindible aquesta política contra l’excés de trànsit i contra la contaminació i ha assegurat que tenen estudis que indiquen que a l’Eixample els nens tenen “retard cognitiu per culpa de la contaminació”. “Els afecta en el seu desenvolupament”, ha assegurat.

Nous espais per a l’ampliació de terrasses

Sobre la retirada dels blocs de formigó grocs, ha reconegut que són “molt lletjos” però ha defensat que han servit per salvar uns 2.000 llocs de treball de la restauració. Ha assegurat que no s’han produït accidents per aquestes elements i ha explicat que es treballa amb el Gremi de Restauració en diferents models per mantenir algunes d’aquestes ampliacions de terrasses però “boniques”.

Així, ha explicat que es començaran a veure “proves pilots” sobre aquests nous espais durant els propers mesos, a mesura que s’aniran retirant els blocs grocs.

Pel que fa a la pandèmia, Colau ha considerat que les imatges d’aglomeracions i sense complir mesures que es van veure en alguns punts amb la fi del toc de queda, “no s’han de produir”. Tot i això, ha demanat no generalitzar “ni criminalitzar la gent jove”. En ser preguntada sobre si l’oci nocturn hauria de reobri, ha demanat “no voler córrer massa” en la fase final i ha vist amb bons ulls que es vagi avançant fent proves pilot. Sí ha previst més turisme aquest estiu que el passat però ha recordat que dependrà del que acordin les autoritats internacionals. També ha assegurat que la Mercè es farà amb tots els seus concerts i s’ha obert a estudiar mantenir el piromusical descentralitzat.

Pla de Barris Metropolità

Segons ha detallat en una roda de premsa posterior el regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, l’Ajuntament de Barcelona signa regularment convenis amb l’AMB i ara han de signar un conveni en què el consistori fa una aportació a l’ens de 85 milions d’euros fins al 2023. És aquesta partida o inversió la que Barcelona ha proposat destinar a un pla metropolità. Segons Martí, això serviria per “exigir” a la Generalitat que doti l’antiga llei de barris d’un pressupost. “Cada vegada són més necessàries polítiques que reequilibrin el territori”, ha conclòs.

Martí també ha dit que tot just s’ha fet la proposta però confia que la resta de municipis no s’hi oposaran i ha puntualitzat que aquests 85 milions d’euros ja els tenien igualment reservats com una aportació a l’AMB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona