Política

L’ANC avisa ERC i Junts: “Si hi ha eleccions o repetiu govern sense un pla, no estarem al vostre costat”

Milers de persones es concentren a Barcelona per exigir un executiu independentista, basat en el 52% obtingut el 14-F

L’ANC ha llançat aquest diumenge un ’ultimàtum’ a ERC i JxCat. “Si ens aboqueu a unes noves eleccions o repetiu un Govern sense un pla per avançar, l’Assemblea no serà més al vostre costat”, ha etzibat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, davant una plaça de Sant Jaume plena de gom a gom.

L’Assemblea ha convocat aquest diumenge una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat, per exigir a ERC i JxCat que tanquin un pacte per formar un Govern independentista abans que expiri el termini límit del 26 de maig i que es convoquin automàticament noves eleccions.

“Si ens reclameu a noves eleccions o si repetiu un Govern sense un pla per avançar cap a la independència”, l’ANC “mai més estarà al vostre costat”, ha afirmat Paluzie, que ha avisat així a ERC i a JxCAT que tenen “una última oportunitat per arribar a un acord”. “Teniu una última oportunitat per no desaprofitar la majoria reforçada sortida del 14-F”, una “última oportunitat” per formar un Govern que gestioni les “escasses competències” autonòmiques de la Generalitat mentre “treballa per la independència”, ha subratllat.

L’Assemblea, que xifra en 8.000 persones el nombre de participants, ha lamentat que la societat civil “està més decebuda que mai” en veure que els partits independentistes “malbaraten” el resultat de fa tres mesos. “Hem perdut la paciència i la confiança”, ha asseverat el vicepresident de l’ANC, David Fernández

Entre constants crits “d’unitat” i de “ja n’hi ha prou”, els assistents han ovacionat una ANC durament crítica amb la manca d’entesa entre Esquerra i JxCat. “Ho tenim tot per guanyar i, en canvi, estem més dividits i decebuts que mai, veient com els partits lluiten per les engrunes per tenir el poder autonòmic”, ha assegurat Paluzie.

La presidenta de l’ANC ha recordat que l’entitat va liderar fa nou anys l’esclat del moviment independentista, i ha apuntat que ha estat present a “una infinitat de reunions” amb les formacions polítiques “on s’ha perdut el temps escoltant diàlegs impossibles, referèndums pactats i amnisties que mai arribaran”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona