Política

Nova nit de bombardejos d’Israel sobre Gaza

L’exèrcit israelià assegura que les milícies palestines han disparat aquesta matinada 130 coets, fins a 2.900 des de l’inici de l’escalada bèl·lica, dilluns passat

La xifra de palestins morts puja a almenys 188, una cinquantena dels quals són menors, i les defuncions israelianes, deu

Una nova matinada de bombardejos israelians sobre Gaza ha augment almenys a 188 la xifra se morts en la franja palestina des de l’inici de l’actual escalada bèl·lica, que ha arribat aquest diumenge a la setena jornada, segons ha informat el ministeri de Sanitat palestí.

Els atacs israelians han consistit en 50 bombardejos en almenys 15 minuts, en què han destruït la residència familiar del líder del moviment islamista Hamas, que en aquell moment no es trobava a casa.

Segons testimonis presencials a Gaza, l’onada d’atacs israelians ha sigut la més important des de l’inici de l’actual escalada i ha tingut com a objectius edificis de civils. Els bombardejos, que no han tingut avís previ, ha causat la mort d’almenys cinc civils, dels quals tres infants.

Els bombardejos israelians s’han produït de forma gairebé simultània amb el llançament de coets des de Gaza, que no ha cessat durant la nit. Segons un portaveu militar israelià, s’han registrat 130 llançaments.

Els atacs també han seguit per una onada de coets llançada des de Tel Aviv, que havien estat anunciades pel líder del braç armat de Hamas, , Mohammad Deif, i que s’han repetit en diferents ciutats del centre d’Israel.

Segons l’exèrcit israelià, aquests llançaments de coets fan incrementar fins a 2.900 els projectils disparats de l’inici de l’actual escalada bèl·lica dilluns passat, dels quals 450 han caigut dins de la Franja de Gaza i uns 1.150 han estat interceptats pel sistema antimíssils israelià.

El llançament de coets ha provocat 10 morts a Israel, vuit per l’impacte de coets i dos per caigudes quan corrien per amagar-se als refugis antiaeris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona