Política

S’enfronta a vuit anys de presó per desordres

És el primer judici a l’Audiència de Barcelona per les protestes contra la sentència del Suprem

L’Audiència de Barcelona va celebrar ahir el primer judici contra un jove acusat de desordres públics i atemptat a l’autoritat pels disturbis que es van produir a Via Laietana contra la sentència del Suprem als presos polítics, el 16 d’octubre del 2019. La fiscal va mantenir la petició de set anys i deu mesos de presó contra l’estudiant, acusat de llançar dues pedres a la prefectura de la policia espanyola, sense ferir ningú i sense que se li demani cap responsabilitat civil.

L’Audiència de Girona ja ha celebrat tres judicis contra joves pels disturbis contra la sentència del Suprem: en un cas els va absoldre després de vuit mesos en presó preventiva, i en el segon va rebaixar la pena de nou anys de presó que demanava la fiscalia a un any i mig. En la majoria dels escrits d’acusació contra manifestants d’aquelles setmanes, la fiscalia demana les penes més altes. Això està provocant que s’intentin acords, en què s’admeten els fets a canvi que se’ls rebaixi la petició de pena per no entrar a la presó.

En el judici d’ahir, Mikel Giménez va negar haver llançat res contra la policia i sols va admetre que era a Via Laietana perquè anava a sopar amb uns amics. La seva advocada, Montse Andrés, va fer veure al tribunal que se l’acusa de tirar pedres des del Palau de la Música a la prefectura, una distància des de la qual és impossible arribar-hi. Va qualificar de “desorbitada” la pena sol·licitada, quan ningú li reclama res per lesions ni danys i, a més, “la fiscal ha aplicat tres cops l’agreujant de disfressa” perquè duia un tapaboques, i va cloure que la seva identificació va ser un error.

El cas de Guillem, al Constitucional

Alerta Solidària va informar ahir que el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Guillem contra l’arxivament de la querella pels maltractaments rebuts per part d’agents de la policia espanyola quan va ser detingut en la protesta de l’octubre del 2019. L’Audiència de Barcelona va ratificar l’arxivament adduint que hi havia aldarulls. Guillem i tres menors més van ser jutjats l’abril passat i el fiscal va demanar castigar-los amb un any de llibertat vigilada i, per a Guillem, l’allunyament de Via Laietana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid