Política

Sànchez atribueix a la “desconfiança” el retard en tancar l’acord entre ERC i JxCat

El secretari general de Junts creu que s’han posat fonaments “més sòlids” entre els socis independentistes

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dimarts que la desconfiança entre el seu partit i ERC ha estat el “gran adversari” de l’acord de Govern que finalment s’ha tancat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sànchez ha aplaudit que en les últimes setmanes i mesos s’hagi pogut “foragitar” la desconfiança entre els dos socis independentistes i que s’han posat fonaments “més sòlids” entre Junts i ERC. Sànchez ha explicat que la manca de confiança ha determinat el retard en tancar l’acord i ha concretat que feia setmanes que el document estava gairebé enllestit. Ha apuntat que sempre va creure que s’arribarà a un acord. També ha explicat que al nou Govern cap dels partits impulsarà “vetos”.

Prèviament, en una entrevista a RAC1, Sànchez ha explicat entre el document final de l’acord i l’inicial de fa unes setmanes hi ha “variacions molt petites” i que estava completat al 90%. “El problema principal que hi ha hagut ha estat el dèficit de confiança entre els socis”, ha apuntat. També ha explicat que no ha valorat l’acord de Govern entre ERC i Junts amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, tot i compartir presó. “No hem tingut ocasió”, ha puntualitzat. “No ens hem vist”, ha concretat.

“Ens hem mirat poc als ulls i sempre ens quedava la pregunta de si seríem nobles, responsables i mantindríem l’acord. Si respectaríem les estratègies i rivalitzaríem electoralment. Era inevitable cremar unes etapes, escenificar unes crisi. Tot ha anat agafant forma”, ha detallat.

Sánchez ha defensat que el líder de JxCat, Carles Puigdemont, no ha participat de les negociacions i que ha tingut un paper “enormement distant”. També ha dit que Junts mai ha plantejat cap “tutela” al futur president de la Generalitat. “Tuteles cap ni una”, ha apuntat.

D’altra banda, Sánchez ha explicat que el vicepresident Pere Aragonès volia un Govern amb 14 conselleries i que Junts ho ha acceptat. Ha opinat que és difícil trobar un “millor nom” que el del doctor Josep Maria Argimon per ser conseller de Salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona