Política

Villarejo: “Em deuen diners avançats a l’operació Catalunya”

L’excomissari revela que amb Rajoy tenia fil directe en la Kitchen

Admet que treballava millor a les ordres del PSOE

La cita amb l’excomissari José Manuel Villarejo ahir a la comissió de la Kitchen al Congrés va permetre d’aprofundir en la cuina de l’operació Catalunya i en dècades de clavagueres. “He treballat per deu ministres de l’Interior”, va dir d’entrada per posar nerviós el PSOE i el PP. Davant les preguntes de Gabriel Rufián (ERC), Josep Pagès (Junts) i Mireia Vehí (Junts), Villarejo no va defugir la gènesi de l’operació contra els líders del procés i va dir que l’Estat encara li deu diners de la missió. “M’encarreguen arribar al fons de la veritat de què hi ha amb determinades opcions de potències estrangeres a l’entorn independentista. L’únic que puc dir és que he anticipat diners de fons per pagar col·laboradors que mai m’han tornat”, va revelar.

“O és un mentider o és James Bond?”, va trencar el gel Rufián. “Si soc un mentider, per què tot és secret? Si soc un Torrente de la vida, per què tot està encriptat i no ho desencripta ni la NASA?”, es reivindicava l’excomissari. Adoptant un to amable amb els diputats independentistes que no tenia amb Edmundo Bal (Cs) –“quin paperot el seu defensant el que defensava al judici del petit Nicolás!”, va renyar-lo abans de dir-li “hola”–, Villarejo va compartir “el profund afecte al poble català” i les missions in situ. “El clan Pujol tenia immunitat i impunitat absoluta, probablement permesa pels governs espanyols de torn, i donada la deriva independentista que prenia tot m’encarreguen veure el nivell de col·laboració que trobo per ser informat d’actuacions delictives”, va exposar.

A Junts, Josep Pagès va desplegar un qüestionari sobre la vida amb el PSOE i el PP del qual brollaven els titulars. “Les inèrcies sota Fernández Díaz deixen d’operar per art de màgia amb la investidura de Sánchez?”, va demanar. “Aquí som tots policia política”, va admetre. “En honor a la veritat la meva experiència amb el PSOE és molt més positiva que quan governa el PP, és més institucional i Rubalcaba no permetria la faula de Sanz Roldán al CNI”, hi va afegir. Però en la Kitchen, avisa: “Jo tenia contacte directe amb Rajoy de l’operació.” Pagès volia saber si Interior va ordenar l’assalt al despatx de Gonzalo Boye i Villarejo va ser clar: “Hi ha coses a les quals no puc respondre. Lamento que per defensar qui defensa passi pel que passa.”

Amb Mireia Vehí (CUP) el duel va ser sobre urnes. “Si posa una urna per votar si violar és delicte o no... Encara que fos un plantejament democràtic no deixa de ser delicte. Només col·locar una urna no és sempre democràtic, la votació s’ha de fer d’acord amb les regles que ens donem tots els espanyols”, va dir Villarejo. “Compara violar una dona amb un poble que decideix el seu futur?”, va exigir Vehí. “Potser era un exemple poc afortunat, però no val dir votem i prou”, va matisar ell. “Amb la mare i la pàtria, amb raó o sense ella”, va sentenciar.

LES FRASES DE L’EXCOMISSARI

A mi m’encarreguen arribar al fons de la veritat de què hi havia amb determinades opcions de potències estrangeres a l’entorn independentista
Si posa una urna per votar si violar és delicte o no... Sembla democràtic, però és delicte. Col·locar una urna no és sempre democràtic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona