Política

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona tanca la porta a tirar endavant l’actual projecte per a l’Hermitage

Colau, sobre el projecte de l’Hermitage a la Nova Bocana: “No necessitem més concentració turística”

L’alcaldessa es mostra convençuda que poden sortir projectes “més alineats” amb l’estratègia de la ciutat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest divendres que no creuen que l’Hermitage sigui el millor projecte per ser ubicat a la Nova Bocana.

En resposta a una pregunta del PP al plenari, Colau ha insistit que la ciutat no necessita més concentració turística. En aquest sentit, ha reivindicat la “mixtura d’usos i activitats” al centre i distribuir el turisme al llarg de tot l’any i en diferents zones.

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha tancat aquest divendres la porta a tirar endavant l’actual projecte per a l’Hermitage. En concret, s’ha aprovat denegar al Port de Barcelona el conveni amb el consistori que era necessari per tirar endavant la concessió de l’Hermitage que el Port va aprovar dimecres. L’equip de govern format per Barcelona en Comú i el PSC han discrepat en la decisió i els socialistes s’han abstingut perquè consideraven que no calia prendre una decisió avui mateix i que calia temps per arribar a un acord. Ara bé, tant Comuns com socialistes, que han comparegut per separat, coincideixen en obrir una nova etapa amb el Port i tots els actors interessats per fer un projecte “nou”, de caràcter “integral” i amb un nou plantejament.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que “nosaltres no discutim que l’Hermitage pugui venir a Barcelona”, ha dit, però no en un solar públic i en un lloc estratègic com el Port. En tot cas, ha confiat que poden sortir projectes “més alineats” amb l’estratègia de descongestionar el centre. “Estic convençuda que podem trobar el millor projecte”, ha dit.

L’alcaldessa també ha apuntat que sempre han dit que no al projecte inicial però sí a un projecte vinculat “a la innovació, la cultura i l’activitat econòmica”, al marge d’un projecte privat que s’ha interessat.

El regidor del PP Josep Bou ha retret al govern municipal el “serial” sobre l’Hermitage i ha demanat a l’alcaldessa que sigui “franca”.

El port “continuarà treballant” amb el Liceu i l’Hermitage per presentar un projecte de ‘hub’ cultural a l’Ajuntament

El Port de Barcelona “continuarà treballant” amb el Gran Teatre del Liceu i l’Hermitage per presentar una proposta a l’Ajuntament que permeti “desenvolupar un ’hub’ cultural i innovador” a l’edifici central de la Nova Bocana. Els responsables del port reaccionen així a la decisió de la Comissió de Govern del consistori de denegar-li el conveni necessari per tirar endavant la concessió que havien aprovat dimecres. El port subratlla que feia un any que esperava el pronunciament de l’Ajuntament, i que “davant la manca de resposta, i considerant que és un projecte d’interès general i adequat a la Llei de Ports” es va decidir atorgar la concessió condicionada a un acord Liceu-Hermitage i al conveni Port-Ajuntament en un període de dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona