Política

Junts recorda que el pacte amb ERC no descarta cap via

Puigneró referma l’aposta del govern pel diàleg sense tancar la porta a la via unilateral que practica l’Estat

Junts per Catalunya treia importància a les possibles discrepàncies estratègiques de l’independentisme perquè, diu, tothom accepta que s’ha de fer “un camí conjunt”, però també perquè el pacte de govern ja fixa un full de ruta en el qual estan compromesos ERC, Junts i la CUP.

Per una banda, la vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, declarava ahir a TV3 que, més enllà del debat sobre la unilateralitat atiat per l’article de Junqueras que en qüestiona la viabilitat, tots els actors de l’independentisme comparteixen que “no es pot fallar en el camí conjunt”. Per Artadi, els resultats del 14-F mostren que cal compartir “una estratègia unitària” i reafirma que no s’ha de renunciar a cap camí democràtic i pacífic com el de la via unilateral.

Al seu torn, el vicepresident Puigneró va reafirmar l’acord de govern amb ERC en què s’aposta en l’etapa actual pel diàleg amb el govern espanyol però no es descarta la via unilateral si la negociació fracassa. Puigneró es pregunta per què el govern català ha de renunciar a exercir actes unilaterals “si l’Estat espanyol no ha renunciat ni renunciarà mai a actuar unilateralment”.

LA FRASE

Si l’Estat no renunciarà mai a actuar unilateralment, per què hauríem de fer-ho nosaltres?
Josep Puigneró
vicepresident de la generalitat

Cs es reunirà amb el president després de cinc anys

Ciutadans va confirmar ahir que anirà a la tanda de contactes que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha proposat a tots els grups parlamentaris excepte a l’ultradretà Vox. Serà el primer cop en cinc anys que el president del grup parlamentari de Ciutadans es reuneix amb el president de la Generalitat des de l’última trobada, el 2016, de l’aleshores líder catalana Inés Arrimadas amb Carles Puigdemont. Ciutadans no va tenir posteriorment cap reunió oficial amb el president Quim Torra. Ahir el president del grup taronja justificava la negativa a asseure’s amb Torra perquè, segons ell, “feia bandera de la desobediència” mentre que considera que en aquesta nova legislatura “hem d’assistir-hi perquè és necessari que algú vagi a veure el president de la Generalitat i li expressi les reivindicacions dels que mai són escoltats”, segons l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona