Política

Ada Colau marca distàncies amb els socialistes al costat de la ministra Belarra

L’agenda d’Ada Colau s’està omplint de ministres del govern espanyol, membres de Podem, coincidint amb el pas de l’equador del mandat que sembla haver desfermat en els diversos grups municipals uns comportaments més propis dels períodes de precampanya. En el cas de Colau l’estratègia se centra a refermar l’obra de govern que pertoca a les àrees de govern gestionades pels comuns, amb el suport de ministres, a la vegada que es desmarca dels socialistes, cosa que ahir va tornar a succeir.

Divendres passat l’alcaldessa de Barcelona va fer d’amfitriona de la vicepresidenta, Yolanda Díaz, i ahir va tocar rebre la visita de la responsable de la cartera de Drets Socials i candidata a substituir Pablo Iglésias al capdavant del partit, Ione Belarra. En la roda de premsa que van oferir Colau i Belarra, l’alcaldessa va aprofitar per llançar un dur atac als socialistes després de l’anunci fet per Miquel Iceta que s’està valorant la possibilitat de portar al Constitucional la llei catalana que regula el lloguer d’habitatges. Colau va qualificar d’“incomprensible” aquesta voluntat del govern espanyol que l’alcaldessa va atribuir a una estratègia dels socialistes. “No puc concebre que el PSOE repeteixi l’estratègia del PP”, en relació amb els recursos que de manera reiterada va presentar l’executiu de Mariano Rajoy al Constitucional contra lleis catalanes de caràcter progressista. “Això és inconcebible”, va repetir abans d’advertir que “el que cal és una llei espanyola sobre l’habitatge que reguli els lloguers”. La crítica de Colau es va fer davant l’aquiescència de la ministra.

Colau i Belarra van visitar un espai de suport psicològic als joves, conegut amb el nom de Konsulta’m, que s’emmarca dins del pla de salut mental que de manera pionera va posar en marxa la ciutat de Barcelona el 2016 i que ara, segons va explicar ahir l’alcaldessa, ha estat de gran utilitat per fer front als problemes de salut mental que ha generat la crisi del coronavirus. Els Konsulta’m són espais on els joves troben una ajuda propera i adaptada a la seva problemàtica. “Es tracta d’actuar de manera preventiva”, va ressaltar Colau.

La visita de la ministra al Konsulta’m es va fer per prendre bona nota del funcionament del centre i per anunciar que el seu ministeri posarà en marxa a l’Estat un pla de salut mental per als joves que s’anomenarà Escoltar i Acompanyar, i que s’inspirarà en el que ja s’està treballant a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona