Política

Aragonès es reunirà divendres amb Puigdemont a Bèlgica

El president de la Generalitat i el líder de Junts abordaran l’inici de la legislatura i els “reptes” del nou Govern

Puigneró es nega a assistir al sopar amb Felip VI com li havia encarregat Aragonès i proposa que es "delegui en altres membres"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es reunirà aquest divendres amb el líder de JxCat, Carles Puigdemont, a Bèlgica. Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Segons Plaja, Aragonès i Puigdemont abordaran l’inici de la legislatura i els “reptes” del nou govern. Es tracta de la primera reunió oficial d’Aragonès amb Puigdemont, des que el dirigent d’ERC és president de la Generalitat.

La portaveu també ha anunciat que Aragonès assistirà a la trobada del Cercle d’Economia que se celebra demà a Barcelona però no ho farà al sopar on està previst que hi estigui el rei Felip VI. Segons Plaja, hi anirà el vicepresident Jordi Puigneró. “No condicionarem l’agenda del Govern a res que pugui fer el rei”, ha dit Plaja, que ha remarcat que l’executiu és partidari d’“ocupar els espais que siguin rellevants per al conjunt dels catalans, independentment del que faci” Felip VI.

A la tarda, però, el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha anunciat que no assistiria al sopar del Cercle d'Economia on hi haurà el rei d'Espanya, tal i com li havia encarregat el president, Pere Aragonès, perquè representés el Govern a l'acte inaugural protocol·lari de les jornades empresarials. Puigneró hauria proposat a Presidència que, “si és oportú, deleguin en altres membres del Govern”, segons fonts de Vicepresidència. La marxa enrere de Puigneró i el rebuig a l'encàrrec d'Aragonès arriba després que s'hagi explicat l'assistència del vicepresident emmarcada en la normalitat que el nou Govern vol tractar els actes on Felip VI assisteix, i assegurant que es decidiria sempre la seva participació evitant que “la presència del monarca condicioni l'agenda del Govern”. Es dona la circumstància que Puigneró havia de comparèixer al costat de Plaja aquest dimarts, però poc abans de començar la roda de premsa on s'explicaria l'assistència del vicepresident al sopar, s'ha explicat que ell no compareixeria per “motius urgents d'agenda”. Plaja, de fet, ha negat que la seva absència sobtada tingués res a veure amb un desacord amb el sopar. Ara, però, Puigneró ha deixat clar que ell no hi estava d'acord i que“assistirà a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, com tenia previst i compromès”.

El rei presidirà dimecres el sopar inaugural de la XXXVI Reunió del Cercle, en la qual es retrà homenatge als empresaris Artur Suqué i Mariano Puig, que van morir a l’abril, i acompanyarà el monarca el president de Corea del Sud, Moon Jae In, que del 15 al 17 de juny està de visita oficial a Espanya.

La visita del monarca serà la primera de les tres previstes a Catalunya en amb prou feines dues setmanes, ja que a més de participar en la reunió del Cercle tornarà a la fi de mes per a l’estrena del Mobile World Congress i es desplaçarà al costat de la reina Letizia i les seves filles per assistir a la cerimònia de lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona l’1 de juliol.

El Cercle comptarà també aquest any amb la presència del president del Govern, Pedro Sánchez, que clausurarà les jornades el 18 de juny, i amb la participació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que les obrirà el 16, per la qual cosa els dos mandataris no coincidiran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA