Política

Sánchez recorda a Casado que des que governa hi ha hagut “zero DUI, zero referèndums i zero il·legalitats al Parlament”

El president espanyol retreu a Vox que aposti per la solució “de fa 80 anys” per a Catalunya

Els indults als presos independentistes han tornat a centrar aquest dimecres la sessió de control al Congrés, on el PP i Vox han acusat novament el govern espanyol d’haver “traït” els espanyols, el rei Felip VI i la Justícia espanyola. El president del govern espanyol, per contra, ha insistit en la seva aposta pel “diàleg” i el “retrobament” i ha recordat al líder del PP, Pablo Casado, que contràriament al que va passar amb Rajoy, des que governen el PSOE i Podem hi ha hagut “zero DUI, zero referèndums i zero il·legalitats al Parlament”. Sánchez ha insistit que a Catalunya hi ha “un problema de convivència” i “un problema polític a resoldre”, i ha retret també al líder de Vox, Santiago Abascal, que la seva solució sigui “la de fa 80 anys”.

Tres dies després de la manifestació de la plaça de Colón, Sánchez ha rebut les crítiques dels líders del PP i de Vox per la seva decisió de concedir els indults. Casado l’ha acusat de “mentir”, i d’haver-se “venut” per “allargar la seva estança a La Moncloa”. “Per vostè donar un cop a l’Estat és concòrdia i trencar la unitat d’Espanya és retrobament”, ha dit Casado, que l’ha advertit que hauria “d’aprofitar el seu temps” perquè “no n’hi queda massa”.

El líder de Vox, Santiago Abascal, també l’ha acusat d’estar disposat “a qualsevol traïció i qualsevol ridícul” per “mantenir-se en el poder a qualsevol preu”. Segons Abascal, el govern de Sánchez “ha traït el rei, el Tribunal Suprem i la Justícia, al conjunt dels espanyols honrats i especialment els catalans” amb un “indult injustificat” que el situa “directament a la il·legalitat”. Ha “comerciat amb els interessos dels espanyols i lliurant-los als enemics d’Espanya”, i “vostè ho acabarà pagant, i esperem que sigui davant d’un tribunal”.

A la seva resposta, Sánchez ha recordat que el seu govern “defensa la unitat d’Espanya i la Constitució, i no de paraula, sinó amb dades”, perquè “quan governava el PP hi va haver dos referèndums d’independència, una declaració il·legal d’independència i lleis de desconnexió al Parlament, i des que governa el PSOE amb Podem hi ha hagut zero declaracions d’independència, zero referèndums i zero il·legalitats al Parlament de Catalunya”.

“Aquesta és la gran diferència entre vostès i nosaltres”, ha dit el president espanyol, que ha acusat el PP de dividir els espanyols “entre bons i dolents”. “Vostès quan estan a l’oposició es mostren molt actius, fan taules petitòries i van a Colón a manifestar-se, però quan governen són molt indolents en la defensa i la unitat d’Espanya”, ha dit Sánchez, que ha apuntat que a diferència del PP el seu govern “no utilitzarà la Constitució, la unitat d’Espanya o la monarquia parlamentària per dividir els espanyols”.

En la resposta a Abascal, Sánchez també ha acusat Vox de pretendre que el seu és un “govern il·legítim” fruit d’un “parlament il·legítim”. “Aquesta és la visió que tenen d’Espanya, una visió on només hi caben vostès, els seus companys de viatge, i la resta o no som legítims o hauríem d’estar il·legalitzats”, ha dit. En aquest marc ha retret al líder de Vox que la seva proposta per a Catalunya sigui “la de fa 80 anys”, però “la nostra és la de la Constitució, que diu que hem de propiciar el diàleg i l’acord per salvaguardar la integritat territorial d’Espanya que el PP va posar en qüestió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona