Política

El cas contra Eduard Pujol decau i JxCat li retorna la militància

L’acusació d’assetjament no s’ha traduït en denúncia en vuit mesos

El partit diu que treballarà per “restituir-lo”

El 26 d’octubre del 2020, JxCat anunciava la decisió de suspendre de militància el que aleshores era el portaveu parlamentari de la formació, Eduard Pujol, arran d’una denúncia per assetjament sexual. Igualment, l’antic periodista es veia forçosament obligat a deixar la seva acta de diputat. Des d’aleshores, aquest afer havia quedat submergit en un cert oblit, fins ahir, quan la formació va fer pública la decisió de reincorporar Pujol a les seves files. I el motiu esgrimit per fer-ho és que en tot aquest temps les acusacions no s’han traduït en cap denúncia als jutjats.

Va ser el mateix secretari general de Junts, Jordi Sànchez, l’encarregat de donar la notícia en la que va ser la seva primera roda de premsa posterior a l’executiva del partit des de la concessió de l’indult. Segons va exposar, ja “ha passat un temps prudencial” per veure si l’afer evolucionava, cosa que no ha passat, i a partir d’aquí, i aplicant els protocols, han decidit tancar-lo i donar d’alta de nou Pujol. Sànchez també va explicar que ja hi ha hagut converses amb l’exportaveu en què se li van demanar “disculpes”, i que ara treballaran amb ell perquè “hi hagi la màxima restitució possible”. I en què es traduirà això? D’entrada, segons va afegir el secretari general, a reintegrar el “el bon nom” i “l’honor” de l’afectat i, posteriorment, “la funció pública” en la mesura del possible, tenint en compte que ja no és diputat i treballa en el sector privat.

Després de ser apartat dels càrrecs, el mes de gener passat Pujol va presentar una querella per “difamació”. Periodista de professió, va ser un dels fitxatges que l’expresident Carles Puigdemont va incorporar com a independent a la seva candidatura per a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017. Va arribar a ocupar el càrrec de portaveu parlamentari; després de les acusacions no va formar part de les llistes del partit per a les eleccions del passat 14-F. Segons va assenyalar ahir Jordi Sànchez, la informació que els va empènyer a obrir l’expedient “no era falsa”, però sí “incompleta”, i que era “suficientment greu” per prendre la decisió que es va prendre, i que va ser “ràpida i diligent”. En aquest context, JxCat està ultimant un protocol propi contra l’assetjament.

LA FRASE

Ja hem parlat amb ell (Pujol) i treballarem perquè hi hagi el màxim de restitució possible
Jordi Sànchez
secretari general de jxcat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA