Política

La municipalització de la neteja viària de Figueres estalvia 171.000 euros/any

El govern presenta la memòria justificativa, que aprova el ple sense cap vot en contra

L’oposició s’absté i augura un estiu amb conflictivitat laboral

El ple de l’Ajuntament de Figueres va validar ahir amb els vots favorables dels regidors del quadripartit la municipalització del servei de neteja viària i recollida de voluminosos en aprovar la memòria justificativa del procés que ja no té marxa enrere. La internalització es farà, com ja era de preveure, a través de l’empresa municipal Fisersa, s’ampliarà la plantilla de 45 a 62 treballadors i s’adquirirà nova maquinària de neteja que servirà per deixar en desús la que ja té quinze anys.

Oferir el servei a través de l’empresa municipal Fisersa fa que l’estalvi que es genera sigui de 171.000 euros, una xifra justificada essencialment per una tributació més a la baixa. Per posar un exemple, es passarà d’una màquina netejadora quatre. L’efecte sobre la imatge de la ciutat serà molt ràpid, s’assegura des del govern. La previsió és que el servei canviï de mans a l’octubre i estigui a ple rendiment a principis del 2022. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va manifestar ahir que, amb la municipalització de la neteja viària es donava “solució a una situació enquistada des de feia anys”. El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, va expressar amb rotunditat que, amb aquest pas, es “recupera el control del carrer”.

Els dos grups de l’oposició, tot i expressar a través dels seus portaveus diversos dubtes, van acabar abstenint-se. El portaveu del grup municipal de Junts per Figueres, Jordi Masquef, va recordar que quan el seu grup manava havien iniciat l’externalització amb un informe favorable. Masquef va expressar els seus dubtes: “Al nostre parer l’externalització millora la capacitat d’inversió. També per un tema d’economia d’escala la internalització és un mal negoci i així mateix tampoc estic d’acord que la maquinària sigui més barata.” El regidor de Junts va subratllar que no havien trobat cap ajuntament que hagués separat neteja viària de recollida d’escombraries.

El portaveu de Ciutadans, Héctor Amelló, per la seva banda, va assegurar que hi ha falta de diàleg en el govern i va augurar que tot plegat portaria a una situació de conflicte laboral amb els treballadors. “Tindrem un estiu molt complicat i em sorprèn la falta de diàleg amb els treballadors.” Masquef, en la mateixa línia, va manifestar que hi hauria “doble escala salarial” i va apel·lar al diàleg amb els sindicats.

En el ple d’ahir també es va resoldre el conveni entre Ensenyament i l’Ajuntament per la constitució d’un conservatori a Figueres. L’alcaldessa de la ciutat va afirmar que amb aquesta decisió no es tancava cap porta, sinó que se n’obria una altra, i va afirmar que “no es pot mantenir un projecte que no és viable”, com és el del conservatori.

Va anunciar, per altra banda, que el govern vol crear una escola municipals d’arts escèniques, i va dir que fa mesos que s’hi treballa i que és un projecte més transversal. Núria Galimany, de Junts, va afirmar que el govern actual “destruïa literalment un projecte”, tot i que va admetre que calia reformular-lo. Elisabet Guillén, de Ciutadans, va afirmar que es negaven a renunciar a uns estudis “vitals” per a la ciutat.

LA FRASE

Amb la decisió d’internalitzar el servei es recupera el control del carrer
Pere Casellas
ViceALCALDE DE FIGUERES I CONSELLER DELEGAT DE FISERSA
Avui donem solució a una situació enquistada des de fa molts anys
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona
Orient Mitjà

L’emir de Kuwait dissol el Parlament i suspèn clàusules constitucionals

Barcelona

Cañigueral (ERC): “Ni un vot al PSC més espanyolista ni al Junts de les retallades”

SALT
política

Aragonès demana el vot per no posar “en risc” tots els avenços del seu govern

tarragona
política

Una última crida als indecisos tanca una campanya esvalotada

barcelona
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA